Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sovyetler Birliği dönemi 25 yıl önce bitmiştir. Bunu tekrar canlandırmaya çalışmak Rusya için hayırlı sonuçlar doğurmaz. Şu anda Türkiye güvenlik güçlerinden hiçbir unsur Suriye'de değildir, Türkiye hiçbir zaman işgalci olmamıştır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile ortak basın toplantısı düzenliyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Türkiye Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü tanımakta ve Kırım'ın ilhakını kesinlikle reddetmektedir. 1944 yılında Stalin tarafından zalimce trenlere bindirilerek gönderilen Kırım Tatarlarının hak ve hukukunu da aynı ölçüde savunuyor olmamızdan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Kırım Ukrayna topraklarının bir parçasırı ve Kırım Tatarlarının asli yurdudur. Rusya'nın gerek Kırım'a gerek Ukrayna'ya yaptığı gerekse Suriye'de ortaya koyduğu saldırgan tutuma karşı da ortak bir tutumu benimsiyoruz. 

Maalesef Suriye'de sivil halka dönük barbarca saldırılar devam ediyor hem Rusya hem rejim güçleri hem de terör örgütleri tarafından. Biz bu görüşmeleri sürdürürken dahi Rusya balistik füzeyle Azez'de okul ve hastaneleri vurdu çok sayıda çocuk hayatını kaybetti. Suriye rejimini destekleyen Rusya ve diğer ülkeler ve YPG başta olmak üzere terör örgütleri Suriye'de insanlık suçuna sebebiyet veriyorlar ve çözümden önce bir kazanım elde edebilmek için uluslararası hukuku açıkça ihlal ediyorlar. Ukrayna ve Suriye halklarının yanında olmaya devam edeceğiz. 

Sovyetler Birliği dönemi 25 yıl önce bitmiştir. Bunu tekrar canlandırmaya çalışmak Rusya için hayırlı sonuçlar doğurmaz.

Şu anda Türkiye güvenlik güçlerinden hiçbir unsur Suriye'de değildir, Türkiye hiçbir zaman işgalci olmamıştır.