Raif Doğru

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, Ankara ziyaretini ertelemesinin ardından Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun istifası üzerine, Ekonomik Protokol görüşmelerinin de aksadığı yönündeki iddiaların gerçekleri yansıtmadığı bildirildi. 

Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; Türkiye ile KKTC teknik heyetleri, ekonomik protokol üzerindeki görüşmelerini sürdürüyor. Bu görüşmelerin bir hafta 10 gün kadar daha devam edeceğini söyleyen hükümete yakın bir kaynak “görüşmelerde herhangi bir aksama veya olumsuzluk yoktur”dedi.

Aynı kaynak, protokol görüşmelerinin tamamlanması sonrasında imza sürecine geçileceğini ve bu süreçte herhangi bir aksamanın yaşanmayacağını belirterek şöyle dedi:

“Protokol görüşmeleri tamamnlandığı gün Sayın Davutoğlu’nun görevi devam ediyorsa o imzalayacak, etmiyorsa yeni Başbakan imzalayacak. Yani Sayın Davutoğlu’nun istifası nedeniyle KKTC’yi olumsuz yönde etkileyecek bir gelişme yoktur.”

Maaşlar garantide

Ekonomik Protokol görüşmelerinde gecikme olması ve  ay sonuna kadar tamamlanamaması halinde Mayıs ayı maaşlarının ödenmesinde herhangi bir aksama beklenmiyor.

Diyalog’un “parayı nereden bulacaksınız?” sorusunu yanıtlayan yetkili kaynak “Ödemeler için gerekli ayarlamalar yapılmıştır. Nisan ayında olduğu gibi bu ayın sonunda maaşlar aksama olmadan ödenecektir”dedi.