Yurt dışında yaşayan vatandaşların cep telefonlarını Türkiye'de kullanım süreleri 60 günden 120 güne çıkartıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Almanya'nın Düsseldorf şehrinde gurbetçilerle buluşmasında cep telefonları ile ilgili sürenin 60 günden 120 güne çıkarılacağının müjdesini vermişti. Ömer Fatih Sayan Başkanlığındaki BTK'nın ilk toplantısında gerekli yönetmelik değişikliğinin yapılmasına ilişkin karar alındı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte yaptığı değişiklik Resmi Gazetede yayınlandı.

60 GÜN 120 GÜNE ÇIKTI

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile yurtdışındaki vatandaşların cep telefonlarını Türkiye'deki kullanım süreleri 60 günden 120 güne çıkartıldı. 120 günden fazla Türkiye'de kalmak isteyen gurbetçiler ise telefonları kayıt altına aldırmak zorunda olacak.

Yönetmelik değişikliğinden ülkemize tatil veya iş için gelen yabancı ülke vatandaşları da yararlanacak. Yurtdışından yolcu beraberinde cep telefonu getirenlerin kayıt için tanınan süre de 60 günden 120 güne çıkartılmış oldu.

Türkiye'deki telefonların kullanılabilmesi için BTK'nın mobil cihaz kayıt sistemi MCKS'ne kayıt ettirilmesi gerekiyor. Yurtdışından ithal edilen veya yolcu beraberinde getirilen cihazlar 120 gün içinde kayıt ettirilmezse BTK tarafından kullanıma kapatılıyor.