Devrim Demir

Pile’de salı akşamı meydana gelen iki Türk’ün kaçırılması ile ilgili olayın perde gerisi aralandı. Kaçırma olayının hesaplaşmanın nedeni ile yaşandığı ortaya çıktı. Elde edilen bilgilere göre, Süleyman ve Şahin Koçero isimli kardeşler, Rum tarafındaki Megabet Plus isimli iş yeri sahibi Lazaros Philippou’dan Pile’de ortak kumarhane açmak için para aldı.

Aldıkları yüklü miktardaki parayı başka yerde harcayan Koçero kardeşler, iddialara göre Salı akşamı köyden kaçırılarak öldüresiye dövüldüler.

Rum’un parasını yedikleri iddia edilmekte

Havadis’in elde ettiği bilgilere Lazaros Philippou isimli Rum halihazırda, Pile köyünde, bir Türk ile birlikte ortak kumarhane çalıştırmakta. Kendine ayrı bir kumarhane açmak isteyen ve kapalı bir restoranı kiralamak isteyen Philippou, Koçero kardeşlerle aracı olmaları konusunda anlaştı. Süleyman ve Şahin Koçero, Lazaros’tan gerekli kiralama işlemini yapmak ve kumarhanenin ön hazırlıkları için yüklü miktarda para aldığı iddia edildi.

Pile’deki mal sahibi ile anlaşamayan Koçero kardeşler, aldıkları parayı harcayarak, Philippou’yu dolandırdıkları iddiası ile salı akşamı köylerinden alınarak Larnaka’ya bilinmeyen bir yere götürülerek ciddi şekilde darp edildiler. 

Güney’de hırsızlık suçu ile aranıyorlardı

Bu arada Süleyman ve Şahin Koçero kardeşler Güney’de meydana gelen bazı hırsızlık olayları ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle arandığı öne sürüldü. Diğer bir iddiaya göre ise salı gecesi Larnaka’da ciddi şekilde darp edilen Koçero kardeşler, dövüldükten sonra sorgulanmak üzere Rum polisine teslim edildi