Mehmetçik’te kısa bir süre önce meydana gelen cinsel taciz olayıyla ilgisi olmadığı halde Ziyamet Karakolu’na götürülen ve orada darp edilen 70 yaşındaki Zeki Yorgancıoğlu’nun yediği dayak cezasız kaldı.  

İskele Savcılığı’nda karakolda görev yapan polislerle yüzleştirilen Yorgancıoğlu, kendisini darp eden polis çavuşunun Mehmet Özcan olduğunu teşhis etmiş, İskele Savcılığı’na da Mehmet Özcan hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edilen polis Özcan’ın Ercan Havalimanı’na tayin edilmesi, attığı dayağın yanına kar kaldığı söylemlerine neden oldu.

“Ercan’a tayini ceza değil ödül”

Ancak ilgili makamların konuyu derinlemesine incelemesi gerekmesine rağmen polis Mehmet Özcan’ın İskele’den Ercan Havalimanı’na tayin edilmesi tepki topladı. Yeni Bakış gazetesini arayan Yorgancıoğlu’nun yakınları polis çavuşunun yaptıklarının yanına kar kaldığını Ercan’a tayininin ona bir ceza değil ödül olduğunu savundu.

“Polislere dayak atmak mı öğretiliyor”

Yorgancıoğlu’nun yakınları Kıbrıs’ta ceza hukuku ile yeniden düzenlemeler getirilmesi gerektiğinin görmezden gelindiğini ifade ederek, bunun büyük bir hukuk boşluğu yarattığını, o polislere gözaltına alınanların dövülmesi gerektiğinin mi öğretildiği konusunda şüphelendiklerini aktardı.

İskele Savcılığı’nın bu konuyu derinlemesine incelemesinin faydalı olacağını dile getiren aile yakınları “Adalete güvenmek İstiyoruz” diyerek sitemlerini dile getirdi.

Yorgancıoğlu: “Bu işin bir özürle bitmemesi lazım...”

Öte yandan Haksız yere tutuklanıp polis karakolunda darp edilen ve daha sonra özür dilenerek serbest bırakılan Zeki Mehmet Yorgancıoğlu da bu işin bir özürle bitmemesi gerektiğini ve kendisini darp eden polisin ve ihmali olan kişilerin cezasını çekmesi gerektiğini söylemişti.  “Bir sivil polis tarafından darp edildim. Başkalarının da başına gelmesin” şeklinde konuşan Yorgancıoğlu, olayda ihmali olan herkesten şikayetçi olduğunu kaydetmişti.