İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Ziyamet Polis Karakolu’nda meydana gelen dayak olayı tüm ülkede infial yarattı. Mehmetçik’te meydana gelen cinsel saldırı suçlaması ile ilgili tutuklanıp polis tarafından sorgusuz sualsiz dövüldüğünü iddia eden 67 yaşındaki Zeki Yorgancıoğlu, dün avukatı ile birlikte hazırlığı dilekçe ile İskele Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’ne de dilekçe ile sunan Yorgancıoğlu kendisini darp eden polisin yanı sıra olayda ihmali olduğunu düşündüğü tüm polislerden şikayetçi oldu. Köylü bölgede oldukça sevilen bir insan olduğunu söyledikleri Zeki Yorgancıoğlu’nun başına gelenler nedeni ile tepkili. Yorancıoğlu’nun ailesi ise yaşananlardan sorumlu olan polislerin yargı önünde hesap vererek cezalarını çekmelerini istiyor.

Suç duyurusu gerçekleştirildi

Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis tarafından darp edildiğini iddia eden 67 yaşındaki Zeki Yorgancıoğlu, dün ailesi ve kendisine destek olan bir grup köylü ile İskele Savcılık binasına giderek suç duyurusunda bulundu. Avukatı eşliğinde hazırlanan dilekçe ve doktor raporlarını Savcı Yardımcısı Serhan Bundak’a sunan Zeki Yorgancıoğlu, hem kendisini darp ettiğini iddia eden polisten hem de darp edldiği sırada müdahale etmeyerek olayda ihmali olduğunu düşündüğü görevli polislerden şikayetçi oldu. Yorgancıoğlu gün içerisinde GKK ve PGM’ye de şikayetçi olduğu polisler hakkında soruşturma başlatılması için dilekçe sundu.

Yorgancıoğlu: Bir özürle bitemez

Savcılık çıkışında olay ile ilgili konuşan Zeki Yorgancıoğlu “polis teşkilatının bana ve pek çok vatandaşa karşı sergilediği tutum bir özürle geçiştirilip bitemez” dedi. “Ben hakkımı yasal yolla arayıp sorumluların adalet karşısında hesap verip cezalarını çekmesini istiyorum ki başkalarının da başına benzer olaylar gelmesin” diyen Yorgancıoğlu, dilekçede kendisine şiddet uygulayan sivil kıyafetli polis ile olay esnasında ihmali bulunan polislerin tümünden şikayetçi olduğunu açıkladı.

Soruşturma başlatılacak

Zeki Yorgancıoğlu’nun haklarında suç duyurusunda bulunduğu Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli biri müfettiş muavini, ikisi polis memuru ve biri polis çavuşu olmak üzere toplam 4 polis mensubu hakkında soruşturma başlatılacağı öğrenildi. Savcılık tarafından yürütülecek soruşturmayı ise Polis Denetleme Kurulu’nun gerçekleştireceği edinilen bilgiler arasında. Pek çok kesimden tepki gören olay ile ilgili açıklama yapan bazı siyasiler ise vatandaşın huzur içinde yaşamasından sorumlu polis teşkilatında böyle bir olayın meydana gelmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade ederek Savcılığın üzerine düşen görevi en ciddi şekilde yerine getirmesi yönünde çağrıda bulundu.

Aile üzgün

Dün İskele Savcılık binasına suç duyurusunda bulunmak için giden Zeki Yorgancıoğlu’na ailesinin yanı sıra bazı köylüler de destek belirtti. Yorgancıoğlu ailesinin yanında yer alan bazı köy halkı Zeki Yorgancıoğlu’nun Mehmetçik’te oldukça sevilen ve saygı duyulan bir kişi olduğunu ifade ederek, böyle bir suçla itham edilmesinin bile onur kırıcı olduğunu kaydetti. Ne Yorgancıoğlu ne de başka kişilerin polis karakolunda sorgusuz sualsiz şiddete maruz kalmasının ikna edici bir açıklaması olmadığını söyleyen köylüler, polisin basit bir özür ile olayı kapatma çabalarını da anlamsız bulduklarını ifade ettiler. Yorgancıoğlu’nun ailesi ise günlerdir yaşadıkları üzüntü nedeni ile gözlerine uyku girmediğini söylerken bu ülkede başka insanların canı yanmaması için polis teşkilatındaki çürüklerin ayrılıp vatandaşa huzurlu bir ortam sağlayacak polislerin görevlerini laiki ile yerine getirmelerini istediler. Aile, bu olaydan sorumlu olan polislerin yargı huzurunda hesap vererek hak ettikleri cezayı almalarını istediklerini ve bunun için asla geri adım atmayacaklarını ifade etti.

 

untitled-1-834.jpg

 

Ailesi ve köylü ne dedi?

Meryem Misel (Kızı): Kabul edilebilir bir durum değil. Günlerdir ne gece ne gündüz uyuyoruz. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Trafik suçu bile işlememiş 67 yaşındaki bir insanın maruz kaldığı muameleyi gerçekleştirenlerin cezalarını çekmelerini istiyoruz.

İlkay Misel (Torunu): Köyde herkes merak içinde ve herkes evimize gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor. İtham edildiği suçun çirkinliğinin yanında karşılaştığı mualame de kabul edilir değil. Bütün ailemiz bu olay nedeni ile sarsıldı. Sorumlularının cezasını çekmesini istiyoruz.

Cenk Şeren: Zeki Yorgancıoğlu Mehmetçik köyünde ve civarda örnek gösterilecek bir baba ve ağabey. Zeki abiye yapılan bu hareketler de kabul edilemez. Polise ve insanlığa yakışmayan bu davranışı kınar, bundan sonraki süreçte kimsenin böyle bir davranışta bulunmamasını rica ederiz.

Ali Yorgancıoğlu( kardeşi): Hayvanları bile dövmenin yasada yeri olduğunu ve bunun cezası olduğunu biliyoruz. Bunu yapan bir insanın ruh sağlığının yerinde olduğundan emin değiliz. Bizim tek istediğimiz bu şahsın adalet önünde hesap verip gereken cezayı almasıdır. Ciddi yürütülen bir soruşturma sonucunda suçluların ortaya çıkarak ceza alması halinde teşkilata olan güvenin artacağı gibi bu durumun teşkilat içindeki çürüklerin ayıklanmasında bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Ahmet Zorali: Mehmet abi (Zeki Yorgancıoğlu) bu olanları hak etmedi. Polisin bu durumlarda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Yaşanan olay son derece ciddi. En kısa sürede suçluların yargı önünde yargılanıp ceza almasını istiyoruz.

 

untitled-2-427.jpg