Melin Dobran

Güzelyurt-Akçay anayolunda önceki gün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 20 yaşındaki İpek Mısırlı, dün feryatlar arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan yakınları, arkadaşları ve çok sayıda seveni hiç durmadan gözyaşı döktü. Evlat kaybetmenin acısını yaşayan anne ve babası, cenaze töreninde güçlükle ayakta durdu. Çevresinde sevilen bir genç olan Mısırlı’nın zamansız vedasına kimse inanmak istemedi.

Yakınlarının “Gitme İpek” diye feryat etmesi, törene katılan herkesin yüreğini burktu. Mısırlı’nın cenazesi, dün İsmail Safa Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kaza nasıl olmuştu?

Güzelyurt-Akçay anayolunda önceki gün saat 10.00 civarında meydana gelen trafik kazasında, Ekrem Saruhan (E-20), yönetimindeki GZ 905 plakalı aracı ile Akçay istikametine doğru, dikkatsizce seyrettiği sırada direksiyon hâkimiyetini kaybetmişti. Direksiyon hâkimiyeti kaybedilen araç, yolun sağ tarafına geçerek, o esnada karşı istikametten gelmekte olan Berk Mısırlı (E-20) yönetimindeki, GM 396 plakalı araç ile çarpıştı. GM 396 plakalı araçta yolcu olarak bulunan İpek Mısırlı, hastaneye kaldırıldığı sırada yaşamını yitirmişti.