Birçok alanla ilgili aktivistlerin mücadele ağı Dayanışma, Çözüm ve Barış Platformu tarafından organize edilen ve yarın saat 17.00’de  Lefkoşa Dereboyu’nda düzenlenecek eyleme katılım çağrısı yaptı.

Dayanışma’dan yapılan açıklamada, “Çözüm sürecini barış süreci ile birlikte inşa etmek sadece liderlerin değil, bizlerin, bu ülkede yaşayan yurttaşların ortak dayanışması ve mücadelesi ile mümkündür. Çok iyi biliyoruz ki, Kıbrıs için tek alternatif çözüm ve barıştır” ifadeleri kullanıldı.

Müzakere masasında çözüm ve yeniden birleşme yönünde kararlı adımlar atıldığı ifade edilen açıklamada, “gerek bu adımlara destek olmak ve daha da ilerletebilmek, gerekse de gerçek bir barışı, sokakta, hayatın içerisinde örebilmek için meydanlara inme zamanı geldiği” kaydedildi.

Çözüm sürecini barış süreci ile birlikte inşa etmenin sadece liderlerin değil, ülkede yaşayan yurttaşların ortak dayanışması ve mücadelesi ile mümkün olabileceğinin belirtildiği açıklamada, “Kıbrıs için tek alternatif çözüm ve barıştır. Çözüm masada ise bizler de sokakta barışı çağırmalıyız. Hade, artık barış zamanı!” denildi.