DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Bugün saat 17.00 itibari ile başta Diyarbakır olmak üzere bütün kentleri demokratik temelde tepkilerini ortaya koymak üzere harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi.

DBP'nin Kayapınar ilçesinde bulunan genel merkezinde düzenlenen toplantıya, DBP Eş Genel Başkanları Kamuran Yüksek ile Emine Ayna ve partililer katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Yüksek, ülkenin bir savaş hali içinde olduğunu hep beraber izlediklerini söyledi. Bu ülkede bir daha savaş, bir daha ölümlerin olmayacağı noktaya ramak kaldığını, bu masayı kimin devirdiğini soran Yüksek, "Masayı kim devirdi, çözüm sürecini kim bitirdi. Bakın şu an batıda hiçbir Kürt kardeşimiz evinde rahat oturamıyor, evinde rahat uyuyamıyor. Bir kez daha Kürt çocukları batıda Kürt olduğunu dahi saklayarak sokakta dolaşma psikolojisi ile karşı karşıya bırakılıyor. Kürtçe konuştuğu için linç ediliyor. Buradan bu coğrafyadan batıya emek sarf etmek için oralara giden mevsimlik işçiler linç ediliyor. Bu ülkenin seçilmiş milletvekilleri, hatta bakanları, parti eş başkanları bir kente giremiyor. O kentteki katliamları durdurmak için yapılan tüm girişimleri engelliyorlar. Neler oluyor Cizre'de? Dün gece sadece 8'den fazla yurttaşımız katledilmiştir" diye konuştu.

"DEMOKRATİK YÖNETİMLER OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Kürdistan'da kendi coğrafyalarında özgür yaşamak istediklerini belirten Yüksek, şöyle devam etti:

"Demokrasi istiyoruz. Hukuku geliştirmek istiyoruz. Bu devletin ceberut yönetimi altında yaşamak istemiyor, demokratik yönetimler oluşturmak istiyoruz. Bütün mesele budur. Batıda yaşayan Türk kardeşlerim, biz sizinle birlikte yaşamak istiyoruz. Ama eşit haklarla, ama özgür bir şekilde demokratik bir ortamda. Bugün bizi birbirimize düşüren, düşürmeye çalışan bir iç savaş çıkartmaya çalışan bu iktidar zihniyetine karşı gelin hep beraber mücadele edelim. Demokrat Türk kardeşlerimizin Kürt kardeşlerine el uzatma zamanıdır. Dayanışma birlikte hareket etme zamanıdır."

"YARIN ÇOK GEÇ OLMADAN HAREKETE GEÇMELİYİZ"

Bugün saat 17.00 itibari ile başta Diyarbakır olmak üzere bütün kentleri demokratik temelde tepkilerini ortaya koymak üzere harekete geçmeye çağırdıklarını ifade eden Yüksek şöye konuştu:

"Cizre'ye yakın bütün kentler bütün kasabalar, köyler Cizre'ye doğru harekete geçmeli. Cizre'yi sahiplenmek sadece Cizre'ye gitmek değildir. Herkes yaşadığı her yerde, köyünde ise köyünde mahallesinde ise mahallesinde, kentinde, kasabasında, evinde, nerede yaşıyorsa çıksın demokratik tepkisini ortaya koysun. Bugün saat 17.00 itibari ile başta Diyarbakır olmak üzere bütün kentlerde bugün itibari ile her gün bu abluka kırılana kadar bu devlet terörizmi ortadan kalkana, AKP hükümeti bu katliam politikalarından vazgeçene kadar demokratik temelde tepkilerini geliştirmeli, duyarlılığını ortaya koymalıdır. Yarın çok geç olmadan daha fazla sivil insanımız katledilmeden harekete geçmeli ve bu katliamları durdurmalı bu ablukaları ortadan kaldırmalıyız."