Gamze Pir Baykur

Tatlısu’da eski eser ve altın bulmak amacıyla izinsiz kazı yapan zanlı Erdal Karataş ile Yusuf Özmut dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlıların kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine ve 1’er KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Tatlısu’da eski eser ve altın bulmak ümidiyle izinsiz kazı yaparken yakalanan zanlı Erdal Karataş ve Yusuf Özmut almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.  “İzinsiz kazı yapma” suçlamasıyla dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlı Karataş ile Özmut, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandılar.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Meselenin tahkikat memuru İsmail Çağrı, zanlı Erdal Karataş ile Yusuf Özmut’un 15 Nisan tarihinde Tatlısu’da deniz kenarına yakın olan 3 yol mevkiinde eski eser bulmak için izinsiz kazı yaparken suçüstü tespit edildiklerini açıkladı. Zanlıların gönüllü ifade verdiklerini belirten Çağrı, ifadelerinde eski eser ve altın bulmak için kazı yaptıklarını ve 3 farklı yerde daha kazı yatıklarını itiraf ettiklerini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Çağrı, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Erdal Karataş ile Yusuf Özmut’un kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine ve 1’er KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.