Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin ülkedeki kültür sanat etkinliklerini belgelemek amacıyla 2006 yılının sonunda gazete formatında yayınlamaya başladığı Defne Kültür Sanat Dergisi’nin 31. sayısı yayınlandı.

“Her mevsim bir Defne” hedefiyle basılan ve içinde sergi, müzik-dans, sinema, festival, halk bilimi, tiyatro ve edebiyat bölümlerinin yanı sıra çeşitli röportajların yer aldığı, Nisan 2015 tarihli, 31. Defne Kültür Sanat Dergisi dağıtılmaya başlandı.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, arşiv nitelikli olan Dergi, 1 Haziran 2014 – 28 Şubat 2015 tarihleri arasındaki 9 aylık sürede KKTC’de düzenlenen ve KKTC’li sanatçıların yurt dışında düzenlediği veya katıldığı etkinlikler hakkındaki haberleri içeriyor.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp’in sunuş yazısı ile okuyucusuna seslenen Dergi’nin düzeltisini, ilkokul öğrencileri için Türkçe Dilbilgisi kitabı da bulunan Kültür Dairesi Emekli Müdür Vekili Candaş Yolga yaptı.

Yayın sorumluluğunu Daire Müdürü Nilay Tunçalp’in yaptığı Defne Dergisi’nin yayına hazırlanmasında, Kültür Dairesi personellerinden Anıl Özatenç, Bedia Kale, Ceyhan Özyıldız, Fatoş Giritli, Günsal Ç. Akkanat, Güzide Alicik, Işıl Candan Kalkan, Pervin Aremek ve Serap Sürahi görev alırken Kültür Dairesi Personeli Günsal Ç. Akkanat Dergi’nin grafik tasarımını da üstlendi.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamada, 1500 adet olarak basılan Defne Kültür Sanat Dergisi’nin sanatçılar ve kültür sanatla ilgili sivil toplum örgütlerine ücretsiz olarak dağıtıldığı, Dergi’yi okumak isteyenlerin de Daire’den temin edebilecekleri bildirildi.