Müzisyen Değer Deniz'in Beyoğlu'ndaki evinde ölü bulunmasına ilişkin davanın görülmesine başlanıyor.

Duruşma öncesi açıklama yapan Deniz ailesinin avukatı, sanık C.M.'nin 17 yaşında olmadığını öne sürdü. Sanığın evli ve bir çocuk sahibi olduğunu ifade eden avukat, sanığın çocuk mahkemesinde yargılanmaması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Müzisyen Değer Deniz cinayetine ilişkin İstanbul 1 Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine başlanıyor. 17 yaşındaki sanık C.M.'nin yargılandığı davanın ilk duruşmasını izlemek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Deniz ailesine, çok sayıda kadın örgütü de destek verdi. Duruşma öncesi adliyenin karşısındaki alanda kalabalık bir gurupla basın açıklaması yapan Değer Deniz'in kardeşi Orhan Deniz, davayı sonuna kadar takip edeceklerini belirtti.

"DEĞER'İMİZ ARAMIZDA YOK ARTIK"

Orhan Deniz açıklamasında, "Acımız zaten büyük, acımızı saracak pek bir şey yok. Katilin yargı karşısına çıktığı bugün bizim mutlu günümüz, bugün ilk duruşmamız. Birçok arkadaşımız yanımızda. Sizler buradasınız. Bu bizim için önemli. Değer'imiz aramızda yok artık. Bunun sebebi de bir hırsızlık ya da şans eseri bir şey değil. Tecavüzle sonuçlanan bir kadın cinayetidir. Bu cinayet, her gün karşılaştığımız haberlere bir yenisini eklemiştir. Onu geri getirmek için, onun anısını yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

"KATİLİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKMAYA GİDİYORUZ"

Değer Deniz'in ölmeden önce ardında bir albüm ve çocuk kitabı bıraktığını dile getiren Orhan Deniz, sanık C.M.'nin yaşı konusunun kesinleştirilmesi için çaba sarf edeceklerini belirtti. Deniz, "Hiçbir çocuğun böyle bir şey yapabileceğine inanmıyoruz. Başta bunun kesinleştirilmesi için uğraşacağız. Adalete güveniyoruz. Değer ardından bize bir sürü şey bıraktı. Bunlardan bir tanesini bitirdiği bir albüm. Aynı albümün daha yayınlanmamış bir klibi ve bir çocuk kitabı. Bunları da sizlerle paylaşacağız. Şimdi katilin gözünün içine bakmaya gidiyoruz. Bakalım o ne anlatacak? Ülkemizde bir sürü iyi hal indirimi dağıtılıyor. İyi hal indirimi almasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bir kravat takmakla iyi hal olmuyor" diye konuştu.

"SANIK EVLİ VE ÇOCUK SAHİBİ OLDUĞU İÇİN ÇOCUK MAHKEMESİNDE YARGILANMAMALI"

Deniz ailesinin avukatı Hülya Gülbahar ise sanık C.M.'nin kimlik yaşının 18'den küçük olmasına rağmen, kemik yaşının daha büyük olduğunu öne sürdü. Sanık C.M'nin resmi nikahsız evli ve bir çocuk sahibi olduğunu kaydeden avukat Gülbahar, "Bu davamızda suça sürüklenen çocuk kağıt üzerinde 18'i doldurmamış göründüğü için çocuk mahkemesinde yargılanıyor. Oysaki tam teşekkülü hastane raporuna göre 18 yaş sonu uyumlu raporu var oy birliğiyle verilmiş kendisinin hakkında. Aynı zamanda medeni nikah olmasa bile fiili bir evliği ve 5 aylık bir çocuğu var. Dolayısıyla çocuk mahkemesinde yargılanan bir çocuk gibi düşünüyoruz ama tüm biyopsikal psikososyal gelişimi tam bir yetişkinle benzerlik gösteriyor. Bu nedenle mahkemede yaş konusunun netleşmesi için itirazlarımızı yapacağız. 18 üstü göründüğü zaman yaşı çocuk mahkemelerinde değil genel ceza mahkemelerinde yargılanmasını isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.