Değirmenlik Belediyesi basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, iki belediye arasında işbirliğini geliştirme amacıyla yapılan ziyarete, Başkan Osman Işısal, eşi Ayşe Işısal,  belediye meclis üyeleri; Nurcan Yardımcı, Ahmet Dilekkaya, Mustafa Şehitoğlu, Taksim Karavezirler, Hami Kaldırım ve Hasan Güneşel katıldı.

Heyeti, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta karşıladı.

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Canik Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Işısal, "Belediyeler artık birbirleriyle iletişimde ve etkileşimde bulunarak gerek fikir gerekse proje alışverişi ile gelişime katkı sağlamalıdırlar. Bu yüzyılda dünyayı gezerek, gelişmiş şehirlerden örnekler alarak gelişiminizi sürdürebilirsiniz. Değirmenlik Belediyesi olarak yüzümüzü daima dünyaya açık şekilde tutuyoruz ve gelişime açığız. İnanıyorum ki, kardeş şehrimiz Canik Belediyesi ile güzel çalışmalara imza atacağız. Gerek başkanlar, gerekse meclis üyeleri veya belediye çalışanları arasındaki tanışma ve kaynaşma ile bu işbirlikleri daha da güçlenecektir" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise artık şehirlerin yarış içerisinde olduğunu belirterek, şehirlerin yarıştığı bu yüzyılda belediyelerin dünyaya gözlerini kapatarak büyümesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Genç, Değirmenlik Belediyesi ile kardeş şehir olmaları yanında Kıbrıs ile gönül bağlarının da bulunduğunu belirterek, Tarihi ve kültürel miras ile çevrenin korunması, çalışanların eğitimi, ekonomi, gençlik, spor ve sosyal hizmetler ile mahalli idarelerin görevine giren diğer alanlarda işbirliği yapma ve bu çerçevede her türlü katkıyı sunma kararlılığında olduklarını kaydetti.