YDP BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) bu sabah Değirmenlik Girne dağ yolunda meydana gelen trafik kazasıyla ilgili baş sağlığı mesajı yayımladı.

YDP Genel Başkan Yardımcısı Sunalp Sencer mesajda, “feci kaza hepimizi derinden üzmüş, halkımızı kedere boğmuştur” dedi.

Sencer,  “yolların sağlıksız olduğu, araçların kontrollerinin yapılmadığı, sürücülerin ehliyet ve yeterliliğinin incelenmediği ülkede bu tür trajik kazaların  ‘kader’ deyip geçiştirilemeyeceğini” kaydetti.

Sencer, kazada yaşamını kaybedenlerin  ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY’DAN TAZİYE MESAJI

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay Girne-Değirmenlik dağ yolunda sabah saatlerinde yaşanan trafik kazası nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Atalay, “Trafik kazası nedeniyle meydana gelen can kayıpları ve yaralanmalar hepimizi büyük bir acıya sevk etmiştir” ifadelerini kullandığı mesajında, kaza sonucunda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralananlara acil şifalar diledi.

MÜSİAD DEĞİRMENLİK-GİRNE ANAYOLUNDAKİ ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASI NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI

MÜSİAD Başkanı Okyay Sadıkoğlu, bu sabah Değirmenlik-Girne Dağyolunda meydana gelen ölümlü trafik kazası nedeniyle mesaj yayınladı.

Sadıkoğlu mesajında, elim trafik kazasında vefat edenlere başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diledi.

“Yıllardır alınmayan önlemler insanlarımızın canını almakta, ocaklara ateşler düşürmektedir, hükümetlerin trafik konusundaki sorumsuzlukları sadece masum vatandaşlarımızın canlarını yakmaktadır” diyen Sadıkoğlu, yetkililerin acil olarak trafik konusunu gündemin ilk sırasına  alması ve soruna çözüm üretmesi gerektiğini savundu.

Sadıkoğlu, önlem alınmadığı takdirde bunun adının; ‘cinayet’ faillerinin de “idareciler” olacağını iddia etti.

BAZI SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

KKTC Din Görevlileri Birliği, Din Görevlileri Sendikası ve Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) bugün sabah meydana gelen trafik kazası nedeniyle mesaj yayımladı.

KKTC Din Görevlileri Birliği Başkanı Fahrettin Öğdü, bugün sabah Girne Dağyolu mevkiinde kamyon ile öğrenci servis aracının karıştığı kaza neticesinde can kayıpları ve yaralanmaların yaşanmasının kendilerini derinden üzdüğünü ve içlerini yaraladığını kaydetti.

Öğdü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kazada hayatını kaybeden kardeşlerime rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Allah kazada hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine sabır versin ve bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN) Başkanı Derviş Dağman da Girne-Değirmenlik dağ yolunda bu sabah yaşanan kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diledi.

Dağman, kazada yaralanan vatandaşlara da acil şifalar dileyerek, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni etti.

Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır da, Değirmenlik-Girne dağ yolunda bu sabah meydana gelen trafik kazasında yaşanan can kayıplarının ve yaralanmaların bütün ülkeyi olduğu gibi, kendilerini de derin kedere sevk ettiğini söyledi.

Çakır mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şahsım ve temsil ettiğim camia adına bir daha böyle acı verici olayların yaşanmamasını temenni eder, kaza neticesinde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim.”

BÜYÜKELÇİ KANBAY TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasıyla ilgili taziye mesajı yayımladı.

Büyükelçi Kanbay mesajında şunları kaydetti:

“Bu  sabah saatlerinde Girne dağ yolunda elim bir trafik kazası meydana geldiğini, bu kazada hayatını kaybedenler ve yaralananlar arasında öğrenci evlatlarımızın bulunduğunu büyük üzüntü ile öğrendim. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar dilerim.”

ALANLI: “ARTIK HERKESİN ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRMESİ ELZEMDİR”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, trafik kazasıyla ilgili olarak, “Artık herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi elzemdir” dedi.

Alanlı mesajında şunları kaydetti:

“Bugün Değirmenlik-Girne  yolunda meydana gelen feci trafik kazası hepimizi derinden yaralamıştır. Kaza sonrası yaşanan can kayıpları, ülke olarak bizleri derin bir acıya sürüklemiştir. Ülkemizin son yıllarda kaderi durumuna gelen trafik kazaları ve kazadalarda yaşanan can kayıpları sonrası herkesin artık üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi elzem konumdadır.

Kazada hayatını kaybedenlerin acısını kalbimizde en acı şekilde hissetmekteyiz. Kendilerine Allahtan rahmet,yaslı ailelerine başsağlılığı diler, kazada yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar temenni ederim.”

OĞUZ, TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, ölümlü trafik kazasıyla ilgili taziye mesajı yayımladı.

Oğuz, “Ülkemiz bu sabah Girne - Değirmenlik dağ yolunda meydana gelen trafik kazasıyla tarifi imkânsız acılar yaşamıştır. Elim trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, yaslı ailelerine ve acılarını paylaşan tüm halkımıza sabırlar dilerim” dedi.

* * *

Sabah saatlerinde öğrencileri taşıyan minibüsün tır araç tarafından ezilmesiyle meydana gelen trafik kazası, toplumda büyük üzüntü ve tepki yarattı.

İkisi öğrenci 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3’ü ağır 7 kişinin de yaralı olduğu kaza nedeniyle bir çok etkinlik iptal edildi, örgütler taziye mesajlarıyla yollara ve trafiğe önlem istedi.

ETKİNLİKLER İPTAL

Ticaret Odası taziye mesajında, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Turkcell Kuzey Kıbrıs ile işbirliği halinde yarın akşam düzenlenecek 4. Kıbrıs Türk Ticaret Odası Girişimcilik Zirvesi’nin ertelendiğini bildirdi.

DEV-İŞ de,  taziye mesajı yayımladı ve yarın akşam yapılacak 40. yıl resepsiyonunu ertelediğini duyurdu.

BKP ÖNLEM İSTEDİ

Birleşik Kıbrıs Partisi’nin mesajında, “Bu korkunç kaza bir kez daha Kuzey Kıbrıs’taki trafik sorununu gözler önüne sermiştir. Yol güvenliği konusunda yapmış olduğumuz uyarılar dikkate alınsaydı bu acılar yaşanmamış olacaktı. Trafik en acil sorunlarımızın başında gelmekte ve sil baştan yeniden planlanması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, kış saati uygulamasına geçilmesi de talep edildi.

KTAMS, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da mesajında şunları kaydetti:

“Çalışanların işlerine,  özellikle de öğrencilerimizin, yavrularımızın okullarına gitmek için gecenin karanlığında yollara çıkması konusunda endişelenmekte haklı olduğumuz maalesef bugün yaşanan korkunç trafik kazası ile ortaya çıkmıştır.

Doğuracağı sonuçları ölçüp tartmadan, insan hayatını düşünmeden kararlar alarak hayata geçiren UBP-DP Hükümeti bu vahim olayın en büyük sorumlusudur.

Kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara  acil şifa dilerken Hükümeti derhal istifaya davet ediyoruz”.

HALA SULTAN

Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği de, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara şifa diledi. Mesajda, “Yüreğimize ateş düştü, böylesi olayların tekrar yaşanmaması içinde siyasi erkin yollarda gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz” denildi.

ATAOĞLU TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bu sabah meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Ataoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün yaşanan trafik kazasında, aralarında hayatlarının henüz başlangıcında olan çocuklarımızın da bulunduğu 3 kişinin hayatını kaybetmiş olmasının derin ve tarifsiz üzüntüsünü yaşamaktayım.

Bu feci kazada evlatlarını kaybeden acılı ailelerimize başsağlığı ve sabır  yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tüm ülkemizin başı sağolsun."

TÜRK-SEN: “BİR DAHA BÖYLE ACI YAŞANMAMASI İÇİN HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ TEZ YERİNE GETİRSİN”

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı  Arslan Bıçaklı, dün sabah Değirmenlik-Girne dağ yolunda yaşanan ölümlü trafik kazası nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Hayatını kaybedenleri rahmetle anan, yaralılara acil şifalar, ailelerine de sabırlar dileyen Bıçaklı, “Bir daha böyle bir acının yaşanmaması için herkes üzerine düşeni bugünden tezi yok yerine getirsin” dedi.

Bu tür kazaların nedenlerini araştırmak gerektiğini kaydeden Bıçaklı, “Bu ülkede trafiğe açık yollar tamam mı, trafikte kullanılan araçlar yeterince kontrolden geçer mi, bu araçları kullanan operatörler yeterli mi, kullanılan kamyon ve tırların tonajları uygun mu bunları kontrol eden var mı?” sorularını yöneltti.

Bıçaklı, “Birilerine şirin görünmek için saatleri değiştirmeyerek gerek öğrenci olan çocuklarımızı gerekse toplumu karanlıklarda kaldırarak yollara  sokaklara döken siyasilerin bu konuda hiç mi sorumluluğu yoktur” dedi.

KAR-İŞ’TEN TAZİYE MESAJI…

Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş), Girne-Değirmenlik dağ yolu üzerinde gerçekleşen trafik kazasında ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halka baş sağlığı ve sabır dilediğini bildirdi.

Başkan Fuat Topaloğlu, Kar-İş Yönetim Kurulu adına yayınladığı taziye mesajında, “Dehşet verici olay sonucu, çok değerli üyemiz Denktaş Mutluel ve çok değerli gencecik çocuklarımızı kaybettiğimizden dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Allah’tan merhumlara rahmet diler ve geride kalan tüm ailelere ve halkımıza sabırlar vermesini temenni ederiz.” ifadelerine yer verdi.

Kar-İş mesajında, “Bu dehşet verici olay sonucu hayat savaşı veren tüm yaralılara da Allah’tan şifa vermesini ve en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmasını dileriz.” denildi.

HÜR-İŞ BAŞKANI LATİFOĞLU:  “KAZANIN SUÇLUSU ÖNLEM ALMAYAN YETKİLİLER”

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Yakup Latifoğlu, dün sabah Değirmelik Girne dağ yolunda meydana gelen kazanın esas sorumlusunun  önlem almayan yetkililer olduğunu savundu.

Latifoğlu yayımladığı taziye mesajında ölenlere rahmet, yaslı ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diledi.

Latifoğlu, artan araç trafiğini taşımakta yetersiz kalan yolların son zamanlarda trafikte görülmeye başlanan  tır tipi kamyonlar için tamamen yetersiz olduğunu ileri sürerek, “Bu nedenle bugün yaşanan elim trafik kazasının esas suçlusu önlem almayan yetkililerdir” ifadelerini kulandı.

Latifoğlu bu gibi kazaların bir daha olmaması için gereken  çalışmaların bugünden başlatılması  ve uzmanlardan oluşan bir heyetin  ülke trafiğinde yaşanan sorunların çözüm yollarını üreterek yürürlüğe koyması gerektiğini belirtti.

KTSO: “SORUMLULAR SORUMLULUK ÜSTLENMELİ”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Değirmenlik-Girne dağ yolunda meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere tanrıdan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, tedavileri sürmekte olan yaralılara da acil şifalar diledi.

KTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, bu tür kazaların neden ve sonuçlarının çok iyi incelenmesi gerektiği belirtilerek, söz konusu yolun son yıllarda birçok ölümlü kazanın yaşandığı güzergah olarak bilindiğine dikkat çekildi.

Ancak, bu tür olayların erken unutulduğuna işaret edilen açıklamada, yol, araç güvenliği ve kontrolleri, ışıklandırma, sürücü kalitesi ile yeterliliği ve buna benzer unsurların masaya yatırılması gerektiği vurgulandı.

Tüm bunların çözülemeyecek noktalar olmadığı kaydedilen açıklamada, “Yeter ki sorumlular sorumluluk alsın ve eyleme geçsin. Aksi takdirde yine bir müddet herkes birbirini suçlar ve yaşananlar unutulur gider. Ta ki yeni acılar yaşanana kadar” ifadelerine yer verildi. 

Bu nedenle, halkın kan bağışında göstermiş olduğu duyarlılık gibi, olayla ilgili tüm sorumlu ve yetkililerin görev üstlenerek sonuca gitmeleri gerektiğine inanç belirtilen açıklamada, hiç bir kişi veya kurumun ihmal göstererek, insanlara böylesine büyük acılar yaşatmaya hakkı olmadığı vurgulandı.

KIBRIS TÜRK ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, taziye mesajı yayımlayarak, “Dün sabah kara gün olarak adlandırdığımız, feci trafik kazası ülkemizi ve bizi yasa boğmuştur” dedi.

Kelle mesajında, hayatının baharında canlarını bir hiç uğruna kaybeden gençlerin acısının tarif edilemez bir acı olduğunu belirterek, bu kazaya sebep olanların en ağır şekilde yargılanması ve cezasını çekmesi gerektiğini kaydetti.

“Gencecik çocukların yaşamını elinden alan ve buna seyirci kalan herkes suçludur” diyen Kelle şöyle devam etti:

“Birliğimiz, trafik kazalarını önlenmesi konusunda yetkili mercilerin gerekli önlemi alması ve daha fazla canların bir hiç uğruna kaybedilmemesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini yineleriz. Yaşanan bu tür olayların tekrarlanmamasını ümit eder, kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yaslı  ailelerle başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar dileriz."

GKK: “HALKIMIZIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK), dün Girne Dağ yolunda meydana gelen kaza nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

GKK Basın Bürosu’ndan yayımlanan mesajda şöyle denildi:

“Girne-Lefkoşa (dağ yolu) karayolunda meydana gelen ve 3 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan elim kaza tüm ülkeyi yasa boğmuştur. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı olarak milletimizin acısını paylaşır, kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

KIBRIS YEŞİLAY VE USAM  

Kıbrıs Yeşilay ve USAM Derneği adına Başkan Ayşe Gökyiğit 29 Kasım sabahı meydana gelen kazada hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı.

Gökyiğit'in yayınladığı açıklama şöyle:

"Girne- Lefkoşa (dağ yolu) geçen gün karayolunda meydana gelen ve 3 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan elim kaza tüm ülkeyi yasa boğmuştur.

Hayatının baharında olan pırıl pırıl gençlerimizin vefatı herkesi derinden etkilemiştir.

Kıbrıs Yeşilay ve USAM olarak yaşanan acıyı paylaşır, kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dilerken, bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması için gerekli olan önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesini temenni ederiz.

Bu vesile ile, Adana’da ortaöğretim kız yurdunda çıkan yangında hayatını kaybedenlere de başsağlığı ve  yaralılara acil şifalar dileriz."

TBK GAZİLER DERNEĞİ VE KIBRIS İŞİNSANLARI DERNEĞİ MESAJ YAYINLADI

TBK Gaziler Derneği ile Kıbrıs İşinsanları Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği, Girne-Değirmenlik dağ yolunda meydana gelen kazada yaşamını yitirenleri rahmetle andı, ailelerine başsağlığı diledi.

TBK Gaziler Derneği yazılı açıklamasında, yaşanan bu üzücü olayın ardından dün Başbakanlık binası önünde yapılan eylemde öğrencilerin eline siyasi içerikli pankart verilmesini eleştirerek, böyle acı bir günde siyasi davranan kişi veya kişileri şiddet ve nefretle kınadı.

Dernek, hükümeti de trafik kazalarını önlemek için acil tedbir almaya çağırdı, aynı acıların yaşanmamasını temenni etti.

Kıbrıs İşinsanları Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği de, ülkenin kanayan yaralarından biri olan trafikteki denetimsizlik ve güvenlik zafiyetlerinin; masum insanların hayatını kaybetmesiyle sonuçlandığına işaret etti.

Dernek, trafik terörünün bir türlü önlenememesinin devlet yetkililerinin ve kurumlarının acizliği olduğunu iddia ederek, şunları kaydetti:

“Kaybedilen canları geri getirmenin mümkün olmadığı ve gerek sosyal gerekse ekonomik bakımdan çok büyük bedellere mal olan trafik güvenliği konusunun ivedilikle ele alınma zamanı gelip geçmektedir. Başta Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere, tüm yetkili mercileri trafikte AB normlarına uygun bir Master Plan hazırlanması ve eksiksiz bir biçimde uygulanması için göreve davet ederiz.”