Gamze Pir Baykur

Mağusa’da Anıt Ticaret Merkezi’nde 27 yıldır faaliyet gösteren Ahmet Taş’a ait “Emtaş Saatçi-Kuyumcu” isimli işyeri 22 Ekim-24 Ekim tarihleri arasında kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından soyuldu. Konu iş yerinin arka kısmında güvenlik kamerasının bulunmayışından faydalanan hırsız veya hırsızlar, iş yerinin arka duvarını yıkarak yaklaşık 50x50 ebatlarında delik açıp içeriye girdiler.  İş yerinin arka odasında bulunan ve içi altın ile saat dolu olan iki kasayı da oksijen makinesi kullanarak açmak isteyen hırsız veya hırsızlar kasalardan birini kasti hasara uğratıp açmayı başaramazken, ikinci kasayı açarak içerisinde bulunan saatlere dokunmadan değeri ve miktarı tespit edilmeyen çok sayıda altını çaldılar. Hırsız veya hırsızlar tarafından soyulan “Emtaş Saatçi-Kuyumcu” isimli işyerinin sigortalı olmadığı da öğrenildi.

Polis geniş çaplı soruşturma başlattı

Hırsızlık olayının dün sabah anlaşılması üzerine olay polise bildirildi. Olay yerine gelen Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Olay Yeri İnceleme ekipleri, Anıt Ticaret Merkezi’nde ve “Emtaş Saatçi-Kuyumcu” isimli işyerinde incelemelerde bulundu. Geniş çaplı soruşturma başlatan polis, kimliği meçhul kişi veya kişileri her yerde ararken, çevrede bulunan güvenlik kamerası görüntülerini ise incelemeye aldı.

Taş: Altınları alıp saatleri bıraktılar

“Emtaş Saatçi-Kuyumcu” isimli işyerinin sahibi Ahmet Taş, cumartesi günü saat 18:00’de kapattığı dükkanının soyulduğunu dün sabah 09:00’da açtığı zaman farkettiğini söyledi. Taş, dükkanını açtığı zaman yanık kokusu duyduğunu ve ilk önce dükkanında yangın çıktığını düşündüğünü söyleyerek, daha sonra kasaların olduğu bölüme geçtiğinde ise duvarın delik, kasaların bir tanesinin ise açık olduğunu gördüğünü ifade etti. İki dükkanını birleştirerek bir dükkan yaptığını söyleyen Taş, hırsız veya hırsızların, kendisine ait olan gözlükçü dükkanının duvarını yıkıp içeri girdiklerini oradan ise kuyumcu tarafına geçtiklerini ifade etti. Taş, hırsızların, üstüste bulunan iki kasadan üstekini kestiklerini ancak açamadıklarını, alttaki kasayı ise açmayı başardıklarını belirterek, açtıkları kasa içerisinde bulunan saatlere dokunmadan bileklik, kolye, kolye ucu, gerdanlık ve küpe gibi çok miktarda altınları çaldıklarını söyledi.