Türk Yıldızlarına ait uçakla dün Isparta'ya daha sonra da doğduğu yer olan İslamköy'e getirilen Süleyman Demirel'in naaşı, Şehriban Hatun Camisi'nin yanında bulunan morga konuldu.

Naaşın alınmasından önce Süleyman Demirel'in defnedileceği Çalcı Tepesi'ndeki alana gelen özel doktoru Aylin Cesur ile yeğeni Nihan Demirel Atasagun son hazırlıkları yerinde inceledi. Defin işleminin yapılacağı alana, gül yaprakları döküldü. Mezara dökülmek üzere çeşitli illerden toprak, bazı barajlardan da su getirildi.

FÖTR ŞAPKASI TABUTUN ÜZERİNE KONULDU

Morgdan alınan naaş, Şehriban Hatun Camisi'nin avlusuna alındı. Cenazenin getirilmesi sırasında tabutun üzerine gül yaprakları atıldı. Tabuta Demirel ile özdeşleşen fötr şapkası da bırakıldı.

Cenaze namazı Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından kıldırıldı. Yılmaz, namazın ardından dua ederek, helallik istedi.

Naaş daha sonra askerler tarafından alınarak, toprağa verileceği alana götürülmek üzere cenaze arabasına konuldu.

Törene, Süleyman Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski TBMM Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Köksal Toptan, Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Başkanı Gültekin Uysal, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, eski bakanlardan Cavit Çağlar, eski Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş adamları Nihat Özdemir, Aydın Doğan, Ali Koç, Erdoğan Demirören, Ali Şen ve Nazif Zorlu, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.