9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 29 yıl önce kendisine verdiği şapkasını özenle saklayan Bartınlı Yılmaz Kalafat, şapkayı İslamköy'de bulunan müzeye bağışlayacağını söyledi.

Bartın'ın Zonguldak'a bağlı ilçe olduğu 1986 yılında mecliste boşalan 11 milletvekilliğinin belirlenmesi amacıyla 10 ilde yapılan ara seçimler kapsamında miting için ilçeye gelen dönemin Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel'den meşhur şapkasını alma başarısını gösteren Bartınlı 77 yaşındaki kaporta tamircisi Yılmaz Kalafat, şapkayı Demirel'in köyünde kurulacak olan müzeye bağışlayacağını söyledi.

Demirel'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Kalafat, Doğru Yol Partisi ilçe yönetiminde görev aldığı sırada, Demirel'in yapılan ara seçim için Bartın'da gelerek miting yaptığını, miting alanına gittiği aracın şoförlüğünü de kendisinin yaptığını söyledi.

29 YILDIR SAKLIYOR

Araçta giderken Demirel'den şapkasını istediğini belirten Kalafat, "Kendisi bana mitingden sonra vereceğini söyledi. Miting yapıldıktan sonra şapkayı aldım ve 29 yıldan bu yana saklıyorum" dedi.

Şapkayı bu zamana kadar özenle sakladığını da kaydeden Kalafat, "Zaman zaman seçim dönemlerinde şapkayı benden istiyorlar. Yıpranmasın diye vermek istemiyorum ama verdiğim zamanlar oluyor. Diğer zamanlarda ise şapkayı evde saklıyorum" diye konuştu.

"MÜZEYE BAĞIŞLAYACAĞIM"

Demirel'in vefat haberini aldıklarında derin bir üzüntü yaşadıklarını da ifade eden Kalafat, "Cenaze töreni kalabalık olacaktır. Yaşım nedeniyle o yol ve yoğunluğu göze alarak cenazeye katılamayacağım. Ama en kısa zamanda memleketi olan Isparta İslamköy'de yapılacak mezarını ziyaret edeceğim. Giderken de bana hediye ettiği şapkasını yanımda götürüp, kabul ederlerse köyünde bulunan müzeye teslim edeceğim" ifadesini kullandı.

Demirel'in ender siyasetçilerden biri olduğunu da kaydeden Kalafat şöyle devam etti: "Vefat haberini duyunca çok üzüldük. Bizim için çok önemli birisiydi. Çok baba birisiydi. İçimizdendi. Allah nur içinde yatırsın."