Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kimliklerimiz, inançlarımız, siyasi duruşumuz ne olursa olsun, bizler ezilenler olarak, "Bu devlet bizim, bu vatan ortak malımızdır" diyeceğiz. Kimsenin gelip yukarıdan, tepeden bir kez daha ülkemize, haklarımıza, özgürlüklerimize el koymasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Dün bombalı saldırıda hayatını kaybeden 95 kişi olay yeri Tren Garı'nda anma töreni gerçekleştirildikten sonra gruplar halinde Sıhhiye Meydanı'na yürüyüşe geçildi. Eylemcilerin eylem noktası olan Sıhhiye Meydanı'nda anma törneni gerçekleştidrildi.

Demirtaş, Sıhhiye Meydanı'nda barış mitingine giderken hayatını kaybeden 95 kişinin anma töreninde konuştu.

Demirtaş, "Halkların birlikteliği, ezilenlerin gücünü Sıhhiye'de göstermeye geliyorlardı. Yüreğimiz yanıyor, şu ana kadar 128 yoldaşımızı yitirdik, yüzlerce yaralı kardeşimiz var. Dün akşamdan bu yana cenazelerimizi aileleriyle birlikte cenazelerimizi sonsuzluğa uğurlamaya başladık" ifadelerini kullandı.

Yoldaşlarının yüz binlerle karşılanması gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Yastayız, üzgünüz ama öfkeliyiz. Elbette hesap soracağız diyerek kardeşlerimizi uğurlayacağız. Gün gelecek, devran dönecek, o günlerde uzak değil, siz bu ülkeyi teslim aldık, devlet bizim malımız, ülke bizim malımız diyenler, halka hesap vereceksiniz. O gelsin günler gelsin diye direnerek kazanacağız" şeklinde konuştu.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Kimliklerimiz, inançlarımız, siyasi duruşumuz ne olursa olsun, bizler ezilenler olarak, "Bu devlet bizim, bu vatan ortak malımızdır" diyeceğiz. Kimsenin gelip yukarıdan, tepeden bir kez daha ülkemize, haklarımıza, özgürlüklerimize el koymasına izin vermeyeceğiz. İntikamla, kinle hareket etmeyeceğiz. "Şiddet şiddeti doğurmasın " diyeceğiz. Bunun ilk adımı yaklaşıyor. 1 Kasım'da ilk adımıdır"

Demirtaş, konuşmasından sonra ağlayarak, partililerin ve dünkü terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine eş Başkan Figen Yüksekdağ ile birlikte taziyelerini iletti.

Anma törenine. HDP eş başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahtattin Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve diğer yetkililer, DİSK, KESK, TMMOB üyeleri katıldı.

Demirtaş:

Demirtaş: