Yunanistan'a giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Aleksis Çipras'ı parlamentosundaki Başbakanlık Ofisi'nde ziyaret etti. Çipras ile saat 13.00'te biraraya gelen Demirtaş, daha önce Ankara'ya yaptığı ziyarette Çipras ile görüşmemişti.

Demirtaş, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Çipras ile görüşmelerinde Türkiye'deki gelişmeleri ele aldıklarını paylaşan Demirtaş, "Suriye ve Türkiye'deki gelişmelere ilişkin pozisyonumuz belli. Hem Türkiye, hem de Avrupa Birliği üzerine düşen rolünü oynamalı" dedi.

Kalıcı bir ateşkes için uluslararası topluluğun rolünü oynamadığını da söyleyen Demirtaş, şunları belirtti:

"Yıllardır Türkiye sınırında Ezaz, Kobanê'ye IŞİD saldırdığında Türkiye biz müdahale edeceğiz demedi. IŞİD devlet kursa ilk tanıyacak Davutoğlu olur. Mezhepçi, Kürt düşmanlığı politikaları yürütüyorlar. Sadece orada Kürtlere dönük değil, herkese dönük mezhepçi politikalar yürütülüyor, bu politikalar desteklenmemeli."

Demirtaş, sığınmacı sorununun Kürt sorunu ile doğrudan bağlantısı olduğuna da dikkati çekti.

Demirtaş'a Yunan parlamentosuna gelişinde HDP heyeti ile birlikte iktidardaki Radikal Sol İttifak (Syriza) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısını Yiannis Bournous eşlik etmişti.

Demirtaş, akşam saatlerinde ise Atina Gazeteciler Cemiyeti'nde bir konuşma yapacak.

Kaynak: DİHA