HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kısmet olursa önümüzdeki hafta Sayın Kılıçdaroğlu'yla bir araya geleceğiz. Siyasetçiler bugünlerde konuşmayacaksa, birbirleriyle diyalog kurmayacaklarsa bir daha ilelebet konuşmasınlar" dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantı Salonu'nda bazı illerden gelen esnaf ve sanatkarlar odası birliklerinin başkanlarını kabul eden Eş Genel Başkan Demirtaş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılan soruşturmayla ilgili bir soru üzerine Demirtaş, "Soruşturma geçen yıl açıldı. Yani yeni açılmış bir soruşturma değil. Savcı 10 aydır, 11 aydır soruşturmayı yürütüyor. Suçlayacak hiçbir şey bulamıyor. Çünkü bizim bu konudaki sorumluluğumuzun olmadığını savcı da biliyor. Soruşturma yeni bir soruşturma değil. Ama bugünlerde özellikle gündeme geçirmek istiyorlar" dedi.

"DOKUNULMAZLIĞIMIZ KALKACAK DİYE SAVUNDUĞUMUZ ŞEYLERDEN VAZ MI GEÇECEĞİZ"

"Barış olacağına yürekten inansak, bizim barış yönünde engel olduğumuza yürekten inansak biz görevlerimizi bırakırız barış olsun" diye konuşan Demirtaş, "Mevzu bizim koltuklarımız değil, makamlarımız değil. Biz aradan çekilirsek, Parlamentoda olmazsak o gün ülkeye barış gelecekse sayın Baydemir geçen gün Meclis kürsüsünde ifade etti, "Biz canımızı vermeye hazırız ne koltuğu." Bu kadar net ve samimiyiz bu konuda. Dokunulmazlığımız kalkacak diye biz ilkelerimizden, ahlakımızdan, savunduğumuz şeylerden vaz mı geçeceğiz. Leyla Zana, Orhan Doğan, Hatip bey vaz mı geçti. Bunlar yaşandı, bitti. Bir daha o günlere dönmemiz lazım. Bakın Leyla hanım tekrar Parlamentoda onu içeri atanlar nerede? Gerek yok böyle şeylere" ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM SÜRECİ ERKEN SEÇİMİ BEKLEMEYECEK KADAR NAZİKTİR"

Başka bir gazetecinin, "Bir erken seçim olursa çözüm sürecinin yeniden başlayabileceği umudunu taşıyor musunuz?" diye sorması üzerine ise Demirtaş, "Çözüm süreci erken seçimi beklemeyecek kadar naziktir. Geçici hükümet de olsa geçici hükümet savaş kararı alabiliyor da barış kararı mı alamıyor. Beklememek lazım. Her gün canlarımız gidiyor. Erken seçim kararı alınsa da bizim derhal müzakereye, masaya tarafları döndürecek bir siyasi bir irade göstermemiz lazım. Azınlık hükümeti olur, erken seçim olur bunlar demokratik sistemlerin gereğidir. Bunlara itirazımız yok olsun. Halkın huzuruna tekrar çıkarız, halk ne derse saygı duyarız" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU İLE HAFTAYA GÖRÜŞECEĞİM"

Demirtaş, aciliyetlerinin oyları saymak olmadığını belirterek, "Bizim aciliyetimiz sandık falan değil. Canlar gidiyor canlar. Bunu durdurmamız lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştireceği yönündeki haberlerle ilgili ise Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kısmet olursa önümüzdeki hafta Sayın Kılıçdaroğlu'yla bir araya geleceğiz. Daha günü saati belli olmadı ama siyasetçiler bugünlerde konuşmayacaksa, birbirleriyle diyalog kurmayacaklarsa bir daha ilelebet konuşmasınlar. Biz diyaloğa açığız. Sayın cumhurbaşkanı, sayın başbakan, sayın Bahçeli dahil olmak üzere, bizi yok sayanlar bile dahil olmak üzere bizim kapılarımız barış için herkese açıktır. Bizde barış için bütün kapılara gideriz."