HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP'ye yüklenerek, "Hadi bize oy veren şerefsiz, peki sizin seçmeninize ne diyeceksin? MHP'li seçmene ne diyeceksin? Oyunu MHP'ye vermiş, gönlünü bize vermiş olana ne diyeceksin?" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Barış" toplantısında İzmirli partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Demirtaş'ın konuşma yaptığı sahneye, "İzmir barış istiyor" yazılı dev pankartların asıldığı görüldü. Program, Bayraklı ilçesinde barış için açlık grevinde olan "Barış anneleri" Kürtçe konuşma yapmasıyla başladı. Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerini hatırlatarak, "80 milletvekilimiz ile bu grubu parlamentoya taşımışken bundan rahatsızlık duyuyorlar. Siz renksiz solmuş bir çiçek koyarsanız nasıl ortaya çıkar? İşte bu yüzden HDP'yi mümkün olsa ülkeden atmak istiyorlar. Bizi bir an önce siyaset sahnesinden çıkarmak istiyorlar. Ama 6 milyon oy vereni bu ülkeden atmayı başardınız peki bize gönül veren 50 milyonu ne yapacaksınız? Binlerce MHP'li CHP'li seçmen bize "Allah razı olsun" dedi. Hadi bize oy veren şerefsiz, peki sizin seçmeninize ne diyeceksin? MHP'li seçmene ne diyeceksin? Oyunu MHP'ye vermiş, gönlünü bize vermiş olana ne diyeceksin? Bu kadar ucuz bir politikaya asla düşmeyeceğiz. Irkçı faşizan politikalara asla teslim olmayacağız. Hep ötekini düşman ederek kendilerini güçlü kıldılar" diye konuştu.

Yaptıkları çağrının MHP'den bin kat daha etkili olduğunu belirten Demirtaş, "Bizim yaptığımız çağrı PKK karşısında, MHP'den bin kat daha etkilidir. Bizim çağrılarımızın kandilde etkisi vardır ama sizin yaptıklarınız hiç bir karşılığı yoktur" dedi.

"2019'DA İKTİDARDA OLMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLAMIŞTIK"

7 Haziran'ın çok önemli bir hamle ve çok önemli bir zafer olduğunu ama aynı zamanda tamamlanmamış zafer ve tamamlanmamış bir yürüyüş de olduğunu kaydeden Demirtaş, "Yüzde 13 oy alıp yerimize oturacak bir parti değiliz. Erken seçim olmasaydı 2019 seçimlerinde iktidar olmak için çalışmalara başlamıştık. 2019'u beklemeye gerek kalmadı. 1 Kasım'da alternatif iktidar yaratmamız lazım. HDP artık geleceğin iktidarıdır. Kasımdaysa kasımda. Alternatif bir iktidarı artık ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

HDP'nin savaştan beslenmediğini, il il salon salon dolaşıp barış çağrısı yaptıklarını dile getireceğini belirten Demirtaş, "Savaş çığırtkanı biz oluyoruz. Türk bayraklarına sarılı gencecik çocuklarımızın cenazeleri geldiğinde ortalığı inletecek halk bekliyorlar. PKK amasız ancaksız eylemlerine son vermeli. Hükümet amasız ancaksız operasyonları durdurmalı ve yeniden müzakereye dönmelidir. Seçimin sonucu ne olur, HDP'nin oyu ne olur bunlara bakacak durumda değiliz. Evlatlarımız ölüyor" dedi.

Demirtaş MHP’ye yüklendi 

Demirtaş MHP’ye yüklendi