HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yanına yaklaşan bir kadın, biraz sitemli bir istekte bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki, aralarında MYK üyeleri ve milletvekillerinin de bulunduğu bir heyet TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı'yı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Demirtaş, "Herkes barış ilkesi etrafında buluşabilmelidir. Hep birlikte başarmalıyız diye düşünüyorum. Amasız, ancaksız, çatışmaların silahların susmasını, durmasını sağlayalım. Sonrasında elbette ki yapılacak işler, herkese düşen sorumluluklar var" diye konuştu.

Barış için cesur olmaya, fedakarlık yapmaya değer diye bir kararlılık içerisindeyiz" diyen Demirtaş, "Herkesten de bunu bekliyoruz. Bütün partilere, toplumsal çevrelere barış için duyarlı mesajlar gelir. Bu mesajları birleştirmeyi başarırsak da Türkiye'de ki bu kaygı verici durumun giderilmesi konusunda mesafe kaydetmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş basın mensuplarının sorularını cevaplarken yanına yaklaşan bir kadının "Size güvendik ama... Gençlerin Kandil'e çıkmasını istemiyoruz" şeklindeki sözleri dikkat çekti