Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Meclisi dünkü toplantısında “Demokrasi Şehitleri”nin isimlerinin başkent Lefkoşa’nın meydan ve sokaklarına verilmesine oy birliği ile karar verdi.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, LTB Meclisi 25 Nisan ve 25 Mayıs tarihli Teknik İşler ve Kentsel Tasarım Komisyonu (T.İ.K.T.K) kararlarını oy birliği ile onaylayarak “Demokrasi Şehitleri”nin isimlerini başkent Lefkoşa’nın bir meydanı ile çeşitli sokaklarına verdi.

“FAZIL ÖNDER ÖLDÜRÜLDÜĞÜ MEYDANDA YAŞAYACAK”

Açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta anması yapılan 24 Mayıs 1958'de öldürülen “sol hareketin öncülerinden” sendikacı ve gazeteci Fazıl Önder'in ismi öldürüldüğü meydana verildi.

Belediye Meclisi, M.K.:48/2016 nolu kararı ile Fazıl Önder’in isminin Surlariçi’nde yer alan Eski Polis Sokak ile Selimiye Sokak’ın keşiştiği noktadaki meydana verilmesini onayladı. Bu karar ile bu meydan bundan sonra “Fazıl Önder Meydanı” diye anılacak.

“4 Demokrasi Şehidi”nin ismi de Kaymaklı’da 4 sokağa verildi, ikisi için de prensip kararı alındı.

LTB açıklamasında, “Türkiye’deki öğrencilik yaşamları sırasında yer aldıkları ilerici hareket içinde mücadele ederken öldürülen Demokrasi Şehitleri’nin dördünün ismi Küçük Kaymaklı’da yeni açılan sokaklara verilirken ve ikisinin ismi de aynı bölgede yeni açılacak parselasyonlardaki sokaklara verilecek” denildi.

Belediye Meclisi’nin 48/2016 nolu kararı ile “Demokrasi Şehitleri”nden Özer Elmas, Mehmet Ömer, Muharrem Özdemir ve Ercan Turgut’un isimleri Küçük Kaymaklı’daki yeni parselasyonu yapılan 4 sokağa verilirken Mustafa Ertan ve Sadık Cemil’in isimlerinin de aynı bölgede açılacak yeni parsellere verilmesi konusunda prensip kararı üretildi.