AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'daki patlamalarla ilgili olarak, "Kim, nerede, hangi gerekçeyle yaparsa yapsın şiddetin karşısında olduk. Burada da seçime 48 saat kalmadan böyle bir saldırı açık bir provokasyondur. Demokrasimize bir provokasyondur, Türkiye'nin istikrarına dönük bir provokasyondur" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Kilislilere seslenen Başbakan Davutoğlu, Kilis-Gaziantep tarafından ortaklaşa yapılacak Polateli Organize Saniye Bölgesi ile ilgili Polateli'ndeki ÇED raporunu imzalayıp öyle geldiğini ifade ederek, "Polateli OSB'de 75 bin istihdam olacak. Türkiye'de değil sadece Orta Doğu'nun en büyük OSB'si olacak. İskenderun'u Kilis'e bağlayacak. Kilis otobana bağlanacak, Kilis hızlı trenle bulaşacak. Suriyeli sığınmacılara sahip çıkan Kilis tarihe geçti. 79 milyon değil sadece bütün ecdat size teşekkür borçludur" dedi.

Diyarbakır'daki saldırının demokrasiyi hedef aldığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin istikrarını hedef alıyor. Sadece ve sadece milletin dediği olacak. Demokrasiye ve Türkiye'ye yapılan saldırılardır. Hayatını kaybeden kardeşlerimiz için Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Biz her türlü şiddetin karşısındayız. Diyarbakır'da HDP mitingi esnasında ortaya çıkan patlama konusunda haber alır almaz hem İçişleri Bakanımıza hem valimize gerekli talimatları verdim. Bu işin sorumluları, kaza mı değil mi tetkik ediliyor ama bir patlama söz konusu olduğu için suikast ihtimali, seçimlere dönük bir provokasyon ihtimalini de göz önüne alıyoruz. O çerçevede çalışmalar yürütüyoruz. Kim yapmış olursa olsun, ne gerekçeyle yapmış olursa olsun, hangi partiye karşı yapılmış olursa olsun, bu saldırılar demokrasiye ve Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılan saldırılardır. Hepsini lanetliyoruz. Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, yaralı olan vatandaşlarımız için sağlık tedbirleri alındı, onlara da acil şifalar diliyoruz. Her zaman AK Parti olarak tutumumuz ilkesel olmuştur. Kim, nerede, hangi gerekçeyle yaparsa yapsın şiddetin karşısında olduk. Burada da seçime 48 saat kalmadan böyle bir saldırı açık bir provokasyondur. Demokrasimize bir provokasyondur, Türkiye'nin istikrarına dönük bir provokasyondur. Kim olursa olsun yakasından tutup, inşallah adli makamlara teslim etmek için gece gündüz çalışacağız" diye konuştu.

’’Demokrasiye ve Türkiye’ye yapılan saldırılardır’’

’’Demokrasiye ve Türkiye’ye yapılan saldırılardır’’

’’Demokrasiye ve Türkiye’ye yapılan saldırılardır’’

’’Demokrasiye ve Türkiye’ye yapılan saldırılardır’’

’’Demokrasiye ve Türkiye’ye yapılan saldırılardır’’