Devrim Demir

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 2015 yılında Güzelyurt-Bostancı arasında Narkotik ve CÖŞ ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen 71 kök hintkeneviri ziraatı suçundan yakalanan Adem Kuşçu hakkındaki kararını dün açıkladı.

Mahkeme, sanık Âdem Kuşçuyu işlemiş olduğu uyuşturucu “Ziraatı” suçundan 2 yıl hapse mahkûm etti.

Ömer Güran başkanlığında, Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia B. Barkından oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını Ömer Güran okudu.

Ömer Güran: “Denetimli serbestlik Yasasından yararlanamaz”

Kararı okuyan Ömer Güran, Adem Kuşçunun uyuşturucu “Ziraatı” suçunu 2015 yılı Mayıs ayında kendi adına kirasında bulunan arazide işlediğini ve 71 kök hintkenevirinin bakımını yaptığı esnada düzenlenen operasyonda suçüstü yakalandığını anımsattı.

Güran sanığın aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkûm edildiğini söyledi.

Ömer Güran, Kuşçunun ziraatını yaptığı 71 kök Hint Keneviri’nin miktarına bakıldığı zaman azımsanmayacak sayıda olduğunu ve uyuşturucu ticareti ve ziraatını yapan kimsenin “Denetimli Serbestlikten” yararlanmasının mümkün olmayacağına dikkati çekti.

Güran: Olayın vahameti gözler önünde

Mahkeme başkanı Ömer Güran, Adem Kuşçunun 4 günlük soruşturmasının ardından teminatla serbest bırakıldığına vurgu yaparak, sanığa ceza takdir ederken işlemiş olduğu uyuşturucu “Ziraatı” suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti.

Sayısı küçümsenmeyecek kadar fazla olan uyuşturucu bitkilerin, sanık tarafından sadece içilmek için olmadığına bulgu yaptıklarını ifade eden Ömer Güran, Kuşçunun sadece içici olmadığı çağrışımı yaptığını söyledi.

Mahkeme başkanı Ömer Güran, mahkeme heyeti Adem Kuşçuyu 2 yıl hapislik cezasına mahkûm ettiğini duyurdu.