Evrim Kamalı

Lefkoşa bölgesinde düzenlenen polis kontrollerinde tasarrufunda 3 gram bonzai bulunan sanık Abdullah Kalyoncu aleyhindeki karar dün açıklandı. Kalyoncu yeni yasa olan denetimli serbestlik yasasından ilk yararlanan kişi oldu.

Başkan Ömer Güran ve yargıçlar Vedia B. Barkın, Rauf Kürşad'dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından suçlu bulunup mahkum edilmesinin ardından denetimli serbestlik yasasından yararlanmak istemesi üzerine  heyet sanığın ilgili yasadan yararlanma hakkı olup olmadığını öğrenmek için doktor raporu talep etmişti. 

Bir yıl boyunca tedavi görecek

Mahkemenin talebi üzerine 2 uzman psikoloğun hazırladığı rapora göre sanığın hafif derecede uyuşturucu bağımlısı olduğu tespit edildi. Sunulan raporun ardından heyet aralarında yapmış oldukları değerlendirme ile sanığın denetimli serbestlikten yararlandırılmasına karar vererek 1 yıl boyunca tedavi görmesine ve bu süre zarfından yeniden benzer suç işlememesi ve tedavi sonucunda cezasının belirlenmesine karar verdi.

Denetimli serbestlikten yararlanacak olan Abdullah Kalyoncu’nun, eski Başkakan Ömer Kalyoncu’nun yeğeni olduğu iddia edildi.