Deney yaparken anneannesinin gazabına uğrayarak yarım kalan deneyinin videosunu internete yükleyen ve bu video ile ünlenen küçük Bedirhan'a Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'tan destek geldi.

Şanlıurfa'da yaşayan ve yaz tatili nedeniyle Konya'nın Akşehir ilçesindeki anneannesi Dursiye Özen'in ziyaretine gelen ve burada yaptığı deneyi videoya çekerken deneyde kullandığı su şişesi elinden alınarak deneyi yarım kalan, bu videosuyla internette izlenme rekorları kıran 9 yaşındaki Bedirhan Aydın'a Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık hediye gönderdi. Bakan Işık'ın hediyesini iletmek üzere Akşehir'e gelen Konya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır küçük Bedirhan'ı anneannesinin evinde ziyaret etti. Küçük çocuğa Bakan Fikri Işık'ın selamlarını ileten İl Müdürü Uğur, Bakan tarafından gönderilen deney setini de küçük çocuğa verdi.

Hediye karşısında çok mutlu olan küçük Bedirhan videoyu çektiği masanın önünde videoyu çekerken yaşadıklarını anlattı. Anneannesinin evinde deneyi yaparken 5 yaşındaki kardeşi Hatice'nin de kendisini videoya çektiğini söyleyen Bedirhan deneyi tamamlamadan anneannesinin deneyde kullandığı su şişesini aldığını söyledi. Gazetecilerin sorusu üzerine önce anneannesine kızdığını ancak daha sonra barıştıklarını söyleyen Bedirhan, "Çok üzülmüş ve sinirlenmiştim tam videoyu silecekken annem, "videoyu silme, baban da izlesin" dedi. Babam Urfa'daydı. Geldiğinde izlettik. İzleyen akrabalarımız "bu videoyu youtube ve facebook'a koyun" dedi. Ondan sonra videoyu internete koydum ve böyle bir patlama oldu. Ben bu kadar izleneceğini beklemiyordum" dedi.

"SUYU ALINCA ANNEANNEME ÇOK SİNİRLENDİM"

Videonun bu kadar ilgi görmesinin kendini çok mutlu ettiğini söyleyen küçük çocuk sosyal paylaşım sitelerinden deney videoları izleyerek bunları evde sık sık uyguladığını belirtti. Deney yaparken anneannesinin suyunu almasına çok sinirlendiğini söyleyen Bedirhan, yapığı deneyde balonun içine su koyarak şişirip mum ateşine tuttuğunda balonun patlamadığını göstermek istediğini belirtti. Birçok deney yaptığını ancak en sevdiği deneyin bu olduğunu belirten Bedirhan yaptığı deneyleri kız kardeşi Hatice Aydın'ın (5) videoya çektiğini anlattı. Gazetecilerin "bizden daha iyi çekiyor" dediği küçük Hatice de ağabeyinin deneylerini videoya çekmeyi sevdiğini söyledi.

BAKAN IŞIK'LA TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından kendisine gönderilen deney setini de çok beğendiğini söyleyen küçük çocuk, bu setteki deneyleri yapmak için sabırsızlandığını söyledi. Konya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır cep telefonundan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı arayarak küçük Bedirhan'la Bakanı görüştürdü. Bakan Işık küçük Bedirhan'ı tebrik ederek, "Böyle bir deney yapmak nereden aklına geldi?" diye sordu. Küçük Bedirhan da, böyle çok deney yaptığını ancak bu yaptığı son deneyinde, "Anneannem geldi suyumu aldı gitti" demesi telefondaki Bakan Işık ve evdekileri güldürdü.

"SEN BİLİM ADAMI OLACAKSIN, BİZ SANA YARDIMCI OLACAĞIZ"

Bakan Işık'ın, "Anneannenle aran nasıl?" diye sorması üzerine ise küçük çocuk "Çok iyi" diye cevap verdi. Bakan Işık, "Seni çok tebrik ediyorum. Ailene çok selamımı söyle. Konya çok bilim insanı, bilim adamı çıkarmış bir şehrimiz. Sen de inşallah Türkiye'de büyük bir bilim adamı olursun" dedi. Bakan Işık'ın, "İleride ne olmak istiyorsun" sorusuna, "Bilim adamı olmak istiyorum, bilim adamı olamazsam da mimar olmak istiyorum" diyen küçük Bedirhan'a Bakan Işık Konya Bilim Merkezi'ni ziyaret edip etmediğini sordu. Bilim Merkezine gitmediğini söyleyen küçük çocuğa Işık, "Konya il Müdürümüz Uğur amcan okullar açılınca seni ve okul arkadaşlarını bir organizasyonla bu merkezi gezdirsin. Sayın Başbakanımız çok büyük önem verdi Bilim Merkezi'nin Konya'ya yapılmasına. Biz de Konya Büyükşehir Belediyemiz ve TÜBİTAK beraber Bilim Merkezi yaptık. Oraya gidip oradaki bilim sergilerini özellikle gezmeni istiyorum. Senin çok seveceğin, çok güzel sergiler var. Eminim ki orayı gezince daha çok seveceksin bilimi, merakın daha çok artacak" dedi.

Hediyelerini güle güle kullanmasını söyleyen Bakan Işık, "Sen bilim adamı olacaksın, biz sana yardımcı olacağız" dedi. Bakan ışık telefonu kapatırken küçük Bedirhan'ın anneannesine özellikle selamlarını iletmesini istedi.

ANNEANNE: "MUSLUK SUYU İÇEMİYORUM, ŞİŞEYİ O YÜZDEN ALDIM"

Bakan Işık'la telefonda konuştuktan sonra çok mutlu olan Bedirhan'ın anneannesi Dursiye Özen de (68), deney yapılırken videoya çekildiğini ve deney yapıldığını bilmediğini söyledi. Gazetecilerin sorusu üzerine, "Bedirhan her zaman deneyleri çok güzel yapar. O gün deney yapıyormuş. Benim suyumu almış. Ben de onu gece içeceğim oğlum diye elinden almaya kalktım ama pişman oldum sonradan" dedi. İnternette ve televizyonlarda görüntüleri görünce şaşırdığını söyleyen anneanne Dursiye Özen, bir gazetecinin "Özel bir su muydu? Zemzem miydi?" sorusuna, "O hazır suydu, ben çeşme suyunu içemiyorum. Onun için aldım yoksa suyu kıskanmam oğlumdan" dedi. Basın mensuplarının videoyla ilgili olarak "Türkiye'de neden bilim adamı yetişmiyor işte bunun için" yorumlarını hatırlatması üzerine anneanne Dursiye Özen, "En çok ona üzüldüm ama torunumun her zaman arkasındayım" dedi.

Hemşire bir anne ve doktor bir babanın oğlu olan küçük Bedirhan; Bakan Işık tarafından gönderilen deney setiyle annesi Tülay Aydın, babası Mehmet Salih Aydın, kız kardeşi Hatice ve 2 aylık erkek kardeşi Muhammed Fatih ile birlikte gazetecilere poz verirken, fotoğraf çekimlerinin ardından kardeşi Hatice ile birlikte deney setindeki deneyleri yapmaya başladı.