Mağusa Suriçi Derneği (MASDER), 11 Ekim Cumartesi günü, Mağusa Suriçi’ndeki Dernek Binası’nda “Deniz Atıkları: Temiz Sahiller için El Ele” Projesi’nin tanıtım etkinliğini gerçekleştirecek.

Denizlerimizin, Kıbrıslıların ortak doğal mirası ve müşterek yaşam alanı olduğu gerçeğinden yola çıkılarak hazırlanan Proje, AB tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette programı altında finanse edilecek ve MASDER tarafından AKTI, Enalia Physis ve Dalış Merkezleri Birliği işbirliğiyle uygulanacak. Proje uyarınca, MARLISCO ( Avrupa denizlerindeki çöpleri azaltmayı sağlayacak toplumsal farkındalık  ve sosyal sorumluluk) Programı kriterleri takip edilecek. 

Tanıtım etkinliği öncesinde, sabahleyin Mağusa ve Boğaz bölge balıkçılarının av esnasında denizden çıkardıkları atıklar teslim alınacak, 08:00-10:00 saatleri arasında dalgıçlar Boğaz bölgesinde deniz tabanı temizliği yapacak.

10:00’dan itibaren ise Glapsides-DAÜ Beach Club-Silver Beach boyunca sahil temizliği yapılarak, 17:00-19:00 saatlerinde MASDER Binası’nda tanıtım etkinliği gerçekleştirilecek. Bu sırada, interaktif MARLISCO Sergisi de açılarak, 17 Ekim Cuma gününe kadar bölge okullarının ziyaretine açık tutulacak.

untitled-2-416.jpg