Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya milletvekili Deniz Baykal, en yaşlı üye sıfatıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini Cemil Çiçek'ten devraldı.

Baykal, TBMM Başkanlığı'nı Çiçek'ten devraldı. Baykal, görevi geçici olarak devraldıktan sonra Çiçek'i aracına kadar uğurladı.

Baykal çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Baykal, Cemil Çiçek'in geçici olarak Meclis Başkanlığı'nı kendisine devrettiğini söyleyerek, birazdan Meclis yemin töreniyle Meclis'in açılacağını ve çalışmalarına başlayacağını ifade etti. Baykal, 25. dönemin Türkiye için yeni ve taze bir dönem olduğunu kaydederek, "Buna ihtiyacımız var. El birliği ile, karşılıklı dayanışma ve işbirliği içinde bu dönemde partilerimiz sorumluluklarını yerine getireceklerdir. Türkiye'yi hak ettiği yere taşıyacağız. Geçici görevle bende bu süreçte her türlü katkıyı vereceğim" ifadesini kullandı.

ÇELENK BIRAJTI

Baykal, TBMM 25. dönem açılışı nedeniyle düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Baykal'ın çelenk bırakmasın ardından İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Törene, TBMM Başkanvekilleri ve Grup Başkanvekilleri de katıldı.