Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın, Martı Çevre Hizmetleri Deniz Temizliği ve Malzemeleri Üretimi İç Dış Tic. Ltd. Şti ile Ocak ayında gerçekleştirdiği, petrol ve türevlerinden kaynaklanan deniz kirliliği ile mücadele eğitim programına katılanlara sertifikalarının verilmesi için Bakanlıkta tören düzenlendi.

Bakanlık basın bürosundan verilen bilgiye göre, sertifika töreninde yaptığı konuşmada Bakan Dinçyürek, petrol sızıntılarının büyük tahribatlara yol açabileceğinden, sonucunda denize petrol karışabilecek kazaların olmasını engellemek için nelerin yapılabileceğinin düşünülmesi gerektiğini, bu kapsamda birinci ayak olarak eğitim programını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Amaçlarının riskleri önceden belirleyip tedbirler almak olduğunu belirten Dinçyürek, ülkedeki mevcut üniversitelerle işbirliği içerisinde kıyıda tesisi bulunan işletmelerin risk analizlerinin yapılacağını ifade etti.

Söz konusu risk analizleri sonucu ortaya çıkacak verilerin, alınması gereken tedbirleri ortaya koyacağını ifade eden Dinçyürek, bunların bir liste halinde işletmelere bildirileceğini, daha sonra ise belirtilen tedbirlerin işletmeler tarafından alınıp alınmadığının denetleneceğini, bunun yanısıra devletin de üzerine düşeni yapacağını,  yol haritasının da ortaya çıkacağını söyledi.

Dinçyürek, hem insan kaynakları, hem risk analizleri, hem de alınması gereken teknik teçhizatların önceden temin edileceğini söyledi.

Sertifika töreninde Müsteşar Bülent Arkın, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları, Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel ile Martı Çevre Hizmetleri Deniz Temizliği ve Malzemeleri Üretimi İç Dış Tic. Ltd. Şti KKTC Temsilcisi Erol Adalıer de hazır bulundu.