Muğla'nın Marmaris ilçesinde çevrecilerin gerçekleştirdiği deniz dibi temizliğinde suda 12 tekerlekli kamyon damperi bulundu.

Marmaris Çevrecileri Derneği, körfezde deniz dibine bırakılan atıklarla ilgili temizlik çalışması başlattı. Yalancıboğaz, Cennet Adası ve Bedir koylarında dalış yapan ekip deniz dibindeki atıkları temizledi. Cennet Adası kıyısı yakınlarında denizde 12 tekerlekli bir römorkörle karşılaşan dalgıçlar şaşkına döndü. Bu kadar büyük bir atıkla ilk defa karşılaşan ekip, atığın denizden çıkartılması için yerini şamandırayla işaretledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, "İçki kutuları, klozet, plastik sandalye, Bedir Adası'nda yatan çamaşır makinesi, stepne atıkları zaten bizlere yabancı değildi. Dernek olarak Körfezin belli noktalarına dalışlar yaparak deniz dibi kirliliğini araştırıyoruz. Dalışlarımız sırasında cennet adası karşısında daha önce çekek yeri olarak kullanılan kıyının açığında 12 tekerlekli damper olduğunu tespit ettik. Daha önce de buzdolabı, çamaşır makinesi ve benzeri atıklara rastlamıştık. Ama ilk defa bu kadar büyük bir atıkla karşılaşıyoruz. Maalesef toplumuz çevre konusunda çok duyarsız. Bindiğimiz dalı kesmekte üstümüze yok. Marmaris turizmiyle gündeme gelen bir bölge. Ancak doğayı korumaz çevreyi kirletirsek, hem turizme hem de gelecek nesillere hiçbir şey bırakmamış oluruz" dedi.

Kutengin, römorkörü ilerleyen günlerde yapılacak çalışmayla balık yuvası olarak kullanılması için daha derin bir yere bırakmayı düşündüklerini kaydetti.

Denizden bu da çıktı

Denizden bu da çıktı