Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş 2016 yılının referandum yılı olacağı öngörüsünde bulunarak, “Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini sulandıracak bir çözüm planına halkımız ‘evet’ dememeli” diye konuştu.

DP-UG’den yapılan açıklamaya göre, partinin mayıs ayında gerçekleştirilecek olan 10. Olağan Genel Kurulu öncesinde ilçe, köy ve mahalle kongreleri kapsamında  yapılan Dörtyol kongresinde Dörtyol örgütü, kadın ve gençlik başkanları ile kurultay delegeleri ve sandık sorumluları belirlendi.

“2016 REFERANDUM YILI OLACAK”

Kongre sırasında partililerin sorularını da yanıtlayan Genel Başkan Serdar Denktaş, 2016 yılının bir referandum yılı olacağına kuvvetle muhtemel inandığını, gidişatın bu yönde olduğunu söyledi.

Garantiler konusunda Türk tarafının müzakere sürecinde tavizkar bir tutum içinde olduğunu gördüğünü ileri sürerek bunun kendilerini endişelendirdiğini belirten Denktaş, “ Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini sulandıracak bir çözüm formülüne Kıbrıs Türk halkı ‘evet’ dememeli” diye konuştu.

Denktaş, “ Bu konuda inancımız tamdır. Ancak bize ziyarete gelen veya bizim görüştüğümüz yabancı büyükelçiler bu konuda oldukça iddialı ‘dedirteceğiz’ demektedirler. Bu konuda içimizde büyük bir şüphe doğruyor. Belli ki yeni oyunlar peşindedirler” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ. DEVLET EGEMEN OLDUĞUMUZUN SİMGESİ, GELECEĞİMİZİN GARANTİSİDİR”

Varılacak bir çözümde Kıbrıs Türk halkının eşit egemenlik ve siyasi eşitliğinin de olmazsa olmaz olduğunu yineleyen Serdar Denktaş, parti olarak KKTC’ye sahip çıkan bir görüşü sonuna kadar savunduklarını belirtti.

Serdar Denktaş, “Devletimize her sahip çıktığımızda, ‘devlet karın doyurmuyor’ diye yanıt alıyoruz. Devleti önemsiyoruz çünkü devlet, egemenlik garantimizdir. Çünkü devlet geleceğimizdir. Bu nedenle bizler devletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

1458126737.jpg

MESARYA’YA BÜYÜK SANAYİ BÖLGESİ

Mesarya bölgesinde nüfusun fazlalığına bağlı olarak işsizlik artışına dikkat çeken Denktaş, Anadolu’dan gelen suyun  Mesarya bölgesini canlandıracağına işaret etti.

Ana muhalefet lideri Serdar Denktaş, şöyle devam etti:

“Mesarya’nın ortasına aslında çok büyük bir veya daha küçük ölçekli birkaç sanayi bölgesi oluşturmak gerekecek. Çünkü suyun gelmesi ile birlikte artık sulu tarıma gececeğiz. Tarımsal sanayide ardından gelişecek. 

Şayet biz devlet olarak yatırımcıları bu bölgeye yönlendirebilirsek, hem bölge insanı iş imkânına kavuşacak, hem de açılacak krediler vasıtasıyla bir takım genç girişimcilerde ortaya çıkacak. Böylelikle ekonomik refah sağlanmış olacak”.

ATAOĞLU

Birlik ve beraberlik mesajı veren DP-UG Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Fikri Ataoğlu, parti olarak gidilmedik köy ve mahalle bırakmayacaklarını ifade etti.

Ataoğlu, ilçe, köy ve mahalle örgütleri ile gençlik ve kadın örgütlerini daha da aktif hale getireceklerini kaydetti.

ÖZACAFER

Parti Meclisi Divan Başkanı Afet Özcafer, ülke içinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, kimseyi ötekileştirmeden, ülkenin geleceği için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

ACET

DP-UG Dörtyol Kadın Örgütü Başkanı Tuba Acet, bölge kadınının kalkınmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak,  burada yaşam süren kadınların  hiçbir sosyal haktan faydalanmadığını söyledi.

1458126738.jpg

1458126757.jpg

1458126758.jpg