Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, liderler görüşmesi öncesinde, Meclis'te temsil edilen siyasi parti başkan ve yetkilileriyle bir araya gelerek, Kıbrıs müzakere sürecinde gelinen son aşamayla ilgili bilgilendirdi, görüş ve düşüncelerini dinledi.

Cumhurbaşkanlığında yer alan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Görüşme sonrası basına açıklama yapan CTP, UBP, DPUG ve TDP yetkilileri, bilgilendirme toplantılarını verimli olarak değerlendirdi ve sürece destek belirtti.

DENKTAŞ: “ORTAYA ÇIKACAK ANLAŞMANIN AB BİRİNCİL HUKUKU HALİNE GETİRİLMESİ ÖNEMLİ”

DP UG Genel Başkanı Serdar Denktaş da, toplantıda son durum ile ilgili bilgiler aldıklarını belirterek, ortaya çıkacak anlaşmanın AB birincil hukuku haline getirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Denktaş, Rum tarafının çok talepkar olduğu ancak Kıbrıs Türk tarafının bu konularda zafiyet içinde olduğunu gördüklerini ifade ederek, süreci yakından takip edeceklerini kaydetti.

Kıbrıs müzakere sürecinin güneydeki seçimlerden sonra hızlanacağını, birincil hukuk konusunda sıkıntı gördüklerini ifade eden Denktaş, süreçte dikkatli ve temkinli olunması gerektiğini, bu yöndeki görüşlerini paylaştıklarını anlattı.

"Süreç al ver süreci, ileri gidiş var geri gidiş var, uzlaşmak için bu süreç yaşanacak ama kalıcı olması önemli, bu da birincil hukuktur" diyen Denktaş, süreçte kat edilen yol yanında daha çok yol olduğunu sözlerine ekledi.