Raif Uzkan

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) Başkanı Derviş Dağman ve beraberindeki heyetle görüştü.

Dağman, nezaket amaçlı olduğunu söylediği ziyarette Denktaş’ın yeni görevinin hayırlı ve başarılı olması dileğinde bulundu.

Güç-Sen’in gümrük çalışanları arasında yüzde yüz örgütlülüğe sahip bir sendika olduğunu kaydeden Dağman, gümrük çalışanlarının haklarını korumak için, ülke şartlarını da göz önünde bulundurarak, ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

DENKTAŞ

Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, gümrük konusunda dün Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile görüşme yaptıklarını söyledi.

Maliye Bakanlığı olarak gelirleri artırma konusunun neler yapılabileceği konusunu değerlendirdiklerini kaydeden Denktaş, “Hem çalışanlara daha iyi çalışma şartları yaratmak, hem de diğer sıkıntıları gidermek adına kafa yorduk. . Atun ile güzel bir uyum yakaladık” dedi.

Denktaş, kaçak girişler ve kaçakçılığın önlenmesi ve denetimlerin daha iyi nasıl yapılacağı konularında sendikanın görüşlerini alacaklarını belirtti.