Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Badraddin Güliyev’i kabul etti.

Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  bugün öğleden sonra gerçekleşen görüşmede  Güliyev’e, Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Milletvekili Enes İbrahim ile Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci eşlik etti.

Nezaket ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede  iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hakkında görüş alış verişinde  de bulunuldu.

GULİYEV

Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Badraddin Güliyev, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı özlemle andığını belirterek,  Rauf R. Denktaş’ın gerek Kıbrıs Türk halkı, gerekse Türk dünyasında çok önemli görevler üstlenen gerçek bir lider ve kahraman olduğunu belirtti.

Guliyev merhum kurucu Cumhurbaşkanı için “O’nu hem çok arıyor, hem de çok özlüyoruz. O’nun yolunda azimle yürümek hepimizin görevi” dedi.  

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinden de övgüyle söz eden Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Güliyev, “Kıbrıs Türk halkının mücadelesini tüm dünyaya göstermek gerekir. Halkınız gerçek kahramanlardır” diye konuştu.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise, Güliyev’e teşekkür ederek, KKTC ve Kıbrıs Türk halkı için de Azerbaycan’ın kardeş ülke olduğunun altını çizdi.

Denktaş, Türk dünyası ile daima işbirliği ve diyaloga hazır olduklarını  belirterek, heyeti KKTC’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.