Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, adada çözüm olsa da olmasa da, zaman zaman iş birliği yapmak zorunda olan iki idare bulunduğunu kaydetti ve Kuzey’deki idarenin  Rum Yönetimi’nin muhatabı olduğunu söyledi.

Her iki tarafın da başları sıkıştığında birbirlerini muhatap almak zorunda olacaklarını dile getiren Denktaş,  “Kuzey’deki hükümet muhatabımız değildir” şeklindeki açıklamaların Kıbrıs Türkü’ne hakaret, küçümseme, demokrasilerini yok sayma olduğunu ve bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Serdar Denktaş, bugün gerçekleştirdiği bir kabulde, Rum basınında geçtiğimiz günlerde “Muhatabımız Akıncı’dır, hükümet muhatabımız değildir”  şeklinde bir açıklama yer aldığını belirtti ve buna karşılık verdi.

Denktaş, politikacısından halkına kadar Rum tarafının bu tür söylemlerinin Kıbrıs Türkü’nün göz ardı edilmesi, Kıbrıslı Türkler’in demokrasisinin küçümsenmesi anlamına geldiğini  belirtti.

Denktaş, “Halkın iradesiyle bir görev üstlendiğimizde biz de muhataplarıyız, onlar da bizim muhatabımızdır. Bileceklerdir  ki, bu davranışlarla ne çözüme yardımcı olurlar ne geleceğe yönelik güven artırmaya yardımcı olurlar. Bu söylemleri bir kenara koymalarını tavsiye ederim” diye konuştu.