Gözde Süreç Sarı - Yılmaz Yakar

CTP Milletvekili Hüseyin Erçal, “Üst Kademe Yöneticilerinin Atanması” konusunda konuştu. Erçal, sabahki konuşmaların yapılacağını bilmeden konuşma yapmaya karar verdiğini belirtti.

Konuyla ilgili bugüne kadar birçok partinin sözler verdiğini ancak adım atılmadığını söyleyen Erçal, Kamu Reformu Değişiklik Yasa Tasarısı’nın yıllardır geçirilmediğini kaydetti.

Erçal, “Yasanın komiteden geçmesi içtenlikle savunulmadı” dedi.

Atamaların yapılmasının normal olduğunu, doğru kişilerin atanmasının sorun yaratmayacağını kaydeden Erçal, konuya Cumhurbaşkanı’nın karıştırılmasının doğru olmadığını belirtti.

DENKTAŞ

Daha sonra söz alan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, üst kademe yöneticileri konusunda CTP’nin önerisinin samimiyetsiz olduğunu düşündüğünü belirterek, yapılan atamalarla ilgili bilgi verdi.

Yeni atamanın Maliye Bakanlığı’na yapıldığını söyleyen Denktaş, Sağlık Bakanlığı’nda atama olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanının bu konuda hassas olduğunu, kendilerinin de hassas olduğunu söyleyen Denktaş, gereklilik olduğu hallerde atamaların yapılacağını söyledi.

Denktaş, görevlerini tam yapan kişilerin görevden alınmayacağını vurguladı.

Yasa tasarısını yasalaştırmak istediklerini söyleyen Denktaş, yasayı geçirmenin kendileri için de önemli olduğunu belirtti.

DP’nin de kendisinin de yasanın tozlu bir rafta kalmasını istemediklerini söyleyen Denktaş, yasanın geçeceğini ifade etti.