Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 7 Eylül 2016 Çarşamba günü, saat 11:00’de, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret etti. DAÜ Rektörlük Makamı’nda Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkan Vekili Recai Ergün, VYK Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Necdet Osam ve Rektör Yardımcıları ile biraraya gelen Başbakan Yardımcısı Denktaş, DAÜ hakkında bilgiler aldı. Denktaş’a ziyaretinde Özel Kalem Müdürü ve aynı zamanda DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyesi Anıl Kaya eşlik etti.

Gerçekleştirilen ziyarette DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam tarafından Serdar Denktaş’a DAÜ ile ilgili detaylı bilgiler verildi. DAÜ’nün 37. yılında, 106 farklı ülkeden 20 bine yakın öğrencisiyle, her geçen gün gelişmeye devam eden, gerçek bir uluslararası üniversite olduğunu kaydeden Prof. Dr. Osam, uluslararası akreditasyonlara büyük önem verildiğini ve dünyanın her yerinde DAÜ diplomasının geçerli olduğunu vurguladı.  

Başbakan Yardımcısı Denktaş ise ziyarette DAÜ’yü çok beğendiğini söyleyerek, Kuzey Kıbrıs’ın gurur kaynağı olan DAÜ’deki olumlu gelişmeleri yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi. Denktaş, Rektörlük Makamı’nda gerçekleştirilen görüşmenin ardından DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu üyeleri ile ayrı bir görüşme yaparak fikir istişaresinde bulundu.