Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Toprak Ürünleri Kurumu çalışanları ile ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğinin bilincinde olduklarını, bu konuda üzerlerine düşen ne varsa yapılacağını söyledi.

Denktaş, Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Sami Dilek ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) akıbeti, devlet işçilerinin kadrolanması ve terfileri ile Turizm Rehberlerinin akıbeti konularını gündeme getirdi.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, ziyarette Bütçe Dairesi Müdürü Cengiz Çoli’de hazır bulundu.

DİLEK

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, ülkenin elzem kurumlarından olan Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) yeniden yapılandırılması, yaşaması ile ilgili ortak çalışmalara sendika olarak aktif destek verdiklerini ifade ederek, CTP iktidarı döneminde kurumun bilinçli olarak zarara uğratıldığını ve o dönemde faturanın da çalışanlara kesildiğini ileri sürdü.

TÜK çalışanlarının, devlette çalışanlardan çok daha düşük baremlerde, en ağır şartlarda çalıştığını savunan Dilek, kurumun ayakta kalabilmesi ve çalışanların ekmek teknelerinin yaşatılması için kendilerinin de elini taşın altına koymaya hazır olduklarını dile getirirken, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın desteğini talep etti.

DEVLET İŞÇİLERİNİN KADROLANMASI VE TERFİLER…

İkinci gündem maddelerinin ise, devlet işçilerinin kadrolanması ve terfileri konusu olduğunu dile getiren Dilek, bu durumun sonlanmamış olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Son olarak Turizm Rehberlerinin özlük hakları ile ilgili, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile yapılan çalışmalar sonucunda bir protokolün hazırlandığını ve bu konuda da Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı olarak Serdar Denktaş’ın desteğini talep ettiklerini belirten Dilek, protokolün bir an önce imzalanarak Turizm Rehberlerine özlük haklarının verilmesini istediklerini kaydetti.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, öncelikle TÜK çalışanları ile ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğinin bilincinde olduklarını, bu konuda üzerlerine düşen ne varsa yapılacağını söyledi.

Denktaş, hükümetin Ekonomi ve Maliye kanadının, Devletin ticaret yapmaması gerektiği konusunda görüş birliğine sahip olduğunu da kaydetti.

Denktaş şöyle konuştu:

“Benim derdim, bu ülkede, bu sıcağın altında, kışın yağmurda çamurda dışarıda çalışan, emek gücünü kullanan işçimi bir adım öne çıkarmak. Sizde elinizi vicdanınıza koyun.”

Devlet işçilerinin kadrolanması ve terfileri ile ilgili de işçi kadrosunda olup memurluk yapanla, işçilik yapanları ayıracak çalışmaları ilgili sendika ile birlikte yapmaya hazır olduklarını defalarca dile getirdiğini söyleyen Denktaş şöyle devam etti:

“Tekrar ediyorum. İşçi kadrosunda girip memurluk yapan bayramlık alamaz. Bu dışarıda çalışan işçime haksızlık olur. Benim derdim, bu ülkede, bu sıcağın altında, kışın yağmurda çamurda dışarıda çalışan, emek gücünü kullanan işçime hak ettiği maaşı vermek, onları bir adım öne çıkarmaktır. Sizlerde elinizi vicdanınıza koyun ki, bu ayrımı birlikte yapalım. ‘Ben işçiyim deyip memurluk yapan, sokakta emek gücü ile çalışanım ile aynı hakkı almamalı. Unutmayalım ki, devletin yarısı işçi kadrosunda, ama esasında masa başında memur. Bu yaklaşımda ben kararlıyım ve geri adımım yok. Sonuna kadar da mücadele edeceğim.”