Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, 2015 yılında KKTC Devlet Piyangosu biletlerinin Avrupa standartlarına uygun hale getirileceğini, biletlerin birçok üst düzey yeni güvenlik özellikleriyle donatılacağını ifade ederek, biletlerin satışlarının yapılacağı noktaların da yeniden düzenleneceğini ve standartlarının yükseltileceğini kaydetti.

Başbakan Yarımcısı ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, bugün düzenlediği basın toplantısında, KKTC Devlet Piyangosu biletlerinde 2015 yılında yapılacak değişiklikleri açıkladı. Basın toplantısında Denktaş’a, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu ile Devlet Piyangoları Birimi Sorumlusu Yudum Mişon da eşlik etti.

Denktaş, KKTC Devlet Piyangosunun yeni yıla birçok sorunu geride bırakarak, yeni özelliklerle gireceğini ifade ederek, KKTC Devlet Piyangosunda bundan böyle Avrupa standartlarına uygun biletler basılacağını kaydetti.

1 Ocak 2015’te satışa sunulacak yeni Devlet Piyangosu biletlerinin, üst düzey güvenlik önlemleri sayesinde kopyalanıp sahtelemeye karşı koruma altında olacağını ifade eden Denktaş, daha önce 80 bin adet basılan KKTC devlet Piyangosu biletlerinin, yeni yıldan itibaren 50 bin adet olarak basılacağını ve ikramiyenin çıkma şansının daha da artırılacağını vurguladı.

Ayda bir kez gerçekleştirilen Devlet Piyangosu çekilişlerinin, yeni yıldan itibaren ikiye çıkacağını ve çekilişlerin her ayın 15’i ve 30’unda gerçekleştirileceğini ifade eden Denktaş, KKTC Devlet Piyangosunun, her çekilişinde toplam 240 bin 300 TL ikramiye dağıtacağını, büyük ikramiyenin ise 100 bin TL olacağını anlattı.

“BİLETLER ISO KALİTESİNDE OLACAK”

Denktaş, Devlet Piyangosu biletlerinin, üst düzey güvenlik önlemleri sayesinde kopyalayıp sahtelemeye karşı koruma altında olacağını, biletler üzerinde hologram kullanılacağını ve biletlerde kullanılacak hologramların, “ISO 9001:2008 Management System ve Goverment Level ISO 14298:2013 Management of Security Pirinting Process” sertifikalarına sahip olacağını kaydetti.

Devlet Piyangosuna özel tasarlanan ve uluslararası sertifikasyon süreci başlayan hologramların üretiminin tüm aşamalarının tek çatı altında gerçekleştirildiğini ifade eden Denktaş, Devlet Piyangosunda kullanılacak hologramlarda gözle görülmeyen, sadece elektro-optik cihazlarla algılanabilen kimyasal işaretleyicinin de yer alacağını dile getirdi.

“SAHTECİLİĞE KARŞI ÇOK GÜVENLİ”

Denktaş, yeni Devlet Piyangosu biletlerinin, sahteciliğe karşı korumalı özel bilet kağıtlarına basılacağını ve biletlerin üzerinde gözle görülmeyen 11 farklı güvenlik uygulamasının yer alacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Biletlerde eşleşmeli çift numara sistemi kullanılacak. Çekiliş numarası ile birlikte ikinci bir harfli seri numarası sistemi devreye girecek.

Devlet Piyangosu Modernizasyon Projesi’nin ilk aşaması olan güvenlikli baskı uygulamaları, ikinci aşamada piyango biletlerinin bileşim sistemleri entegrasyonuna da altyapı desteği sağlayacak nitelikte. Biletler üzerindeki güvenlik ve numaralama uygulamaları bayi ağı yönetimi, bileşim destekli pazarlama uygulamaları yanında farklı mecralardaki satış geliştirme uygulamalarını da destekliyor.”

Serdar Denktaş, devlet piyangosu yeni yıl biletlerine rağbet olmadığı haberlerinin de doğru olmadığını, biletlerin satışlarının iyi gittiğini ve biletlerin tükenmek üzere olduğunu belirtyerek, biletlerin satılacağına inanç belirtti.

Piyangoların ülke sporuna verdiği desteğe de dikkat çeken Denktaş, yeni dönemde 10 TL satış rakamı olacak biletlere, halkın itibar göstermesini istedi. Denktaş, Spor Dairesi binası ve bilet satış noktaları ile ilgili yeni düzenlemelere de gideceklerini belirtti.

Bu arada Denktaş, Ocak ayı için hazırlanan yeni biletleri de basına tanıttı.

Kıbrıs Türk halkının mücadele yılları lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıldönümlerinin olduğu Ocak ayı için hazırlanan biletler üzerinde “Unutmayacağız” sloganı ile Küçük ve Denktaş’ın fotoğraflarına yer verildi. Biletlerin çekiliş tarihi ise 15 Ocak olacak.