Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yoğunlaştırılmış müzakerelerin yarın başlayacak ikinci turu öncesinde siyasi parti başkanları ve temsilcileriyle yaklaşık 2 saat süren bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın davetiyle Cumhurbaşkanlığı’nda saat 15.15 sıralarında başlayan toplantı 17.00’de tamamlandı.

Toplantıya Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit katıldı.

Özgürgün’e UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Denktaş’a DP Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, Talat’a CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Özyiğit’e de TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ile müzakere heyetinden müzakereci Özdil Nami, Sözcü Barış Burcu, Diplomasi ve Siyasi İşler Özel Danışmanı Erhan Erçin, Teknik Komiteler Koordinatörü Meltem Onurkan Samani de toplantıda hazır bulundu.

Görüşme sonrasında basına açıklamada bulunan parti başkanları, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın 16 Ağustos’ta Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaret ve buradaki temasları hakkında kendilerine bilgi verdiğini kaydederek, yarın yeniden başlayacak yoğunlaştırılmış müzakere süreci hakkında görüş-alışverişinde bulunulduğunu belirttiler.

DENKTAŞ: “ENDİŞELERİMİZ, HALEN AKLIMIZDA DURUYOR”

DP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya davetinden  ötürü teşekkür ederek, şu değerlendirmede bulundu:

“Bizim endişelerimiz, halen aklımızda duruyor ama bu süreç içerisinde elbette destek vermeye devam edeceğiz, metin ortaya çıkıncaya kadar... Kazanımlar var mı? Bazı konularda var gibi görünüyor, o da tamamen birincil hukuk haline getirilip getirilmemesine bağlı. Bunları izlemeye devam edeceğiz.”

“Metin ortaya çıkıncaya kadar” sözüyle ne kastettiğinin sorulması üzerine Denktaş, “Günün sonunda elbette ki ortaya referanduma gidecek bir metin çıkacak. Şu anda hazır değildir” dedi.