Taçoy’dan sonra söz alan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, TAK bütçesine muhaleffetteyken ret oyu verdiklerini anımsattı.

Normalde yapılması gerekenin bunu geri çekmek olduğunu belirten Denktaş, bu bütçenin TAK’a yeterli olmadığının farkında olduklarını, ancak yılın yarısına gelindiği halde bütçenin hala geçmediğini söyledi.

TAK’ın hala geçen senenin bütçesi ile iş yapmaya çalıştığını ifade eden Denktaş, TAK çalışanlarının büyük bir özveriye işleri yerine getirdiğine değindi.

İşlerin sağlıklı yürümesi bakımından rotasyon ve ek mesai konusunda sıkıntı yaşanmaması gerektiğini söyleyen Denktaş, işlerin yürütülebilmesi için, bu bütçeyi geçirip, ardından ek bir bütçe ile bunun desteklenmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Denktaş, gelecek hafta içerisinde sağlık personelinin de rotasyon ve ek mesai sıkıntısını açmak için ilgili sendikayı da çağırarak sorunu aşmak için çalışacaklarını söyledi.

“KKTC, TC ‘den 17 milyar  borçlanmak zorunda kaldıysa bunun müsebbibi Rum tarafıdır” diyen Denktaş, görüşmeleri isteyerek ve bilerek baltalamaya çalıştıklarını kaydetti.

Mehmet Çakıcı’nın gündeme getirdiği, Barış ve Ruh Hastanesi’nde ölen genç konusunda bilgi aldığını söyleyen Denktaş, gözetim altındayken bir kişinin ölmesinin gerçekten araştırılması gereken bir konu olduğunu kaydetti.

Denktaş, uyuşturucu ile mücadele konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ekledi.

ERCAN HAVALİMANI…

Ercan Havalimanı konusuna da değinen Denktaş, ilgili şartnamede KDV muafiyeti olmadığını belirterek, şirketin malzeme alırken KDV ödemesi yapacağını ancak KDV iadesi alamayacağını belirterek,“Ortada anormali var. Bu çözülebilir mi çözülemez mi bilmiyorum” dedi.

Ercan Havalimanı konusuna bakış açısının değişmediğini ifade eden Denktaş, T&T’nin TAŞ yapı hisselerinin şartname gereği devredebildiğini ancak Terminal hisselerinin 25 yıl boyunca devredilemediğini belirtti.

Denktaş, TAK’ın bütçesinin yetersiz olduğunu, çalışmaların yapılıp ek bütçesin hazırlanması gerektiğini kaydetti.

Serdar Denktaş kürsüden konuşmasını yaparken katip koltuğunda oturan CTP Milletvekili Biray Hamzaoğluları’nın gülmesi üzerine Denktaş ile Hamzaoğluları arasında sözlü tartıma yaşandı. Hamzaoğluları katip kürsüsünden indi yerine Armağan Candan geçti.

Yerinden söz alan CTP Milletvekili Ferdi Sabait Soyer ise, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın TAK ile ilgili ek bütçeyi ne zaman Meclis’e getireceğini merak ettiğini söyledi.

Konuşmalar sonrasında oylamaya geçildi ve tasarı oy çokluğuyla kabul edildi.

Gruplar arası mutabakatla, Meclis Genel Kurulu bugünkü çalışmalarını tamamladı.Meclis Genel Kurulu’nun bir sonraki oturumu, 12 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak.