Tuğçe Ülkü Aydın

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 11 Temmuz Basın Gününde tüm basım emekçilerini, saygı ve sevgiyle selamladığını belirterek, geleneksel yazılı basına bir destek programı hazırladıklarını, bunun detaylarının ise Perşembe günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülerek karara bağlanacağını açıkladı. 

Serdar Denktaş TAK muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının, gazete patronları ya da gazete sahiplerinin desteklenmesi olmadığını ifade ederek, amacın basın yayın mezunu, KKTC vatandaşı, sarı basın kartı hamili basın emekçilerinin desteklenmesi olduğunu vurguladı.

Basın emekçilerinin devlet tarafından desteklenerek, gazetelerin daha kurumsal, daha gelişmiş bir noktaya ulaşmasını hedeflediklerini belirten Denktaş, destek programının 5 yıllık düşünüldüğünü dile getirdi.

Denktaş, bu süre içinde beklentilerinin mevcut gazetelerin hem teknolojik, hem de kurumsallaşma açısından daha iyi noktaya ulaşması olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

“Basın gününde bu müjdeli haberi hükümet adına, Başbakan Hüseyin Özgürgün’le yapılan istişare sonucunda duyurmak benim için bir onur. Tüm Türk basın emekçiklerinin basın günün kutluyorum.”

Denktaş, destek programının ayrıntılarının Perşembe günü  Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından açıklanacağını kaydetti. 

Açıklamasında, Kıbrıs Türk basının kendine has özelliklere haiz olduğuna da değinen Denktaş, dünyada Kıbrıs Türk basını gibi bir basın olup olmadığının araştırılması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Türk halkının liderliğini yapmış kişilerin aynı zamanda, köşe yazarı, başyazar olduklarına dikkat çeken Denktaş, geriye dönüp bakıldığında Dr. Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş, Raif Denktaş, Naci Talat, Mehmet Ali Talat, Mustafa Akıncı gibi isimlerin köşe yazarlığı veya başyazarlık yaptıklarını anımsattı.

Denktaş, bunun, Kıbrıs Türk basınını, dünya basınından ayıran önemli bir özellik olduğunu ifade etti.