Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Antik Liman ve Girne Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Serdar Denktaş’a, Özel Kalem Müdürü Çelebi Ilık ile Turizm Planlama Dairesi, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ve Planlama ve İnşaat Dairesi’nden müdür, mimar ve mühendisler de eşlik etti.

Denktaş, Antik Liman’daki mendirek ile Girne Kalesi’nin tamir, tadilat, restorasyon ve çevre düzenlemesi yanında limandaki restoranların yeniden düzenlenmesi amacıyla incelemeler yaptı. Çalışmaların ilgili dairelerin personelinin elbirliğiyle kısa sürede çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Yapılan yazılı açıklamaya göre çalışma alanı içinde, turizm koruma görevlilerinin yeniden oluşturulması ve tabela düzeni gibi ayrıntılı konular da geniş yer alıyor.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ayrıca limandaki işletme sahipleriyle de bir araya gelerek bilgi alış verişinde bulundu.

GİRNE HALK KÜTÜPHANESİ ZİYA RIZKI ARŞİVİ VE SERGİ SALONU’NU DA ZİYARET ETTİ

Girne’de bakanlığına bağlı yerlerde incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş bu çerçevede, Kültür Dairesi Girne Halk Kütüphanesi Ziya Rızkı Arşivi ve Sergi Salonu’nu da ziyaret ederek, var olan sıkıntıların giderilmesi için personelden bilgi alırken, buranın Girne gençliğine daha iyi hizmet verebilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını öngördüğünü belirtti.

1425918036.jpg

1425918063.jpg

1425918078.jpg

1425918090.jpg

1425918217.jpg