Berova, “Bu çerçevede, elimizden geleni yaparak, eğitim sistemini olması gereken yerlere taşıyacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanan DP-UG Girne Milletvekili Özdemir Berova, bugün görevini  Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’tan devraldı.

Mustafa Arabacıoğlu’nun istifasıyla boşalan Milli Eğitim Bakanlığı’na, bir süreden beridir Denktaş vekalet ediyordu.

DENKTAŞ: “HERKES DAHA FARKLI YAKLAŞIM İÇERİSİNDE OLMALI”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, devir sırasında yaptığı konuşmada, gelecek için çok önemli olan çocukların ve gençliğin yetişmesinde etkili bir bakanlığı Dr Özdemir Berova’ya teslim etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Denktaş, eğitim sisteminin düzeltilebilmesi için hem ailelerin, hem sendikaların, hem de bakanlığın çok daha farklı bir yaklaşım içerisinde olması gerektiği mesajını vererek, istifa eden Arabacıoğlu’nun sorunları gündeme getirerek, görevinden ayrılmış olmasının önemine değindi.

Bu mesajları da dikkate alarak, üstesinden gelebileceğine inandığı, inatçılığı ve azmine hayran olduğu Berova’yı bu göreve atadığını kaydeden Denktaş, bu görevi teslim etme şansının kendisine kaldığını söyledi.

Denktaş, eğitimin her zaman sıkıntılı ve eksiklikleri olduğuna işaret ederek, tasarruf tedbirleri içerisinden sağlığın ve eğitimin çıkarılması için mücadele vermeye kararlı olduğunu belirtti. Denkteş, bunu başarıncaya kadar da var olan sıkıntıları giderebilmek adına birtakım düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

“Bazı okullarda öğretmen eksik, bazı okullarda fazla. Bunları organize etmeye kalktığınızda bazen sendikalar, bazen okul aile birlikleri ayaklanıyor” diyen Denktaş, hem ailelere, hem de sendikalara bu sistemi düzeltmek için yeni bakana destek olma çağrısı yaptı.

Denktaş, Lefkoşa ilçesi içerisinde dahi öğretmen nakli yapamayan bir bakanlığın sorunları çözmesinin mümkün olamayacağını dile getirerek, eğitimi aksayan çocukları düşünerek herkesin konuyla ilgili duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Denktaş, Arabacıoğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, Berova’ya da yeni görevinde başarılar diledi.

Serdar Denktaş, konuşmasını, basın mensuplarına hitaben, “Önümüzdeki günlerde yurtdışına giderken, Berova’ya vekalet verirsem,  bana yaptığınız gibi, Berova’yı hedef alarak ‘Bakanlar Kurulu’ toplandı haberi yapmazsanız sevinirim” sözleriyle tamamladı.

BEROVA: “KOLLEKTİF BİR ÇALIŞMA ORTAYA KOYARAK, ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da konuşmasında, görevini Denktaş’tan devralmanın kendisi için ayrıca önem taşıdığını belirterek, Arabacıoğlu’na, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Arabacıoğlu ile görüşmelerinde yaptığı tespitler ve paylaştığı sorunların kendi işini kolaylaştıracağına işaret eden Berova, Eğitim Bakanlığı ekibiyle kolektif bir çalışma ortaya koyarak, bu zor görevin üstesinden geleceğine inandığını söyledi.

Berova, öncelikli görevlerinin, devam eden eğitim yılının kesintiye uğramadan tamamlanması olduğunu ifade ederek,  eksiklikleri giderebilmek için hızlı bir çalışma yapmayı planladıklarını anlattı.
Kısa sürede kapsamlı bir eğitim politikası oluşturmayı hedeflediklerini de dile getiren Berova, bu çerçevede ellerinden geleni yaparak, eğitim sistemini olması gereken yerlere taşıyacaklarını söyledi.

Özdemir Berova, bugün okullarda yapılan grevlerle ilgili soruyu yanıtında, daha görevi devralmadan ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgi edinemeden yapılan grevle ilgili fikir sahibi olmasının mümkün olmadığını belirtti. Berova, “Keşke sendikalar görevi devralmamı bekleseydi ancak takdir kendilerinindir” dedi.