Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, hedeflerinin Telekomünikasyon Dairesi’ni güçlendirerek altyapının sahibi haline getirmek olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Tamay Soysan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) heyeti ile bir araya geldi.

SOYSAN: “SPEKÜLASYONLARDAN RAHATSIZIZ”

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, son 5-10 yıldan bu yana Telekomünikasyon Dairesi hakkında ortaya atılan bir takım spekülasyonları duymaktan son derece rahatsız olduklarını söyledi.

Tel-Sen olarak Telekomünikasyon Dairesi’nin varlığını sürdürmesini savunduklarını ifade eden Soysan, bu konudaki düşüncelerinin net olduğunu yineledi.

Soyan, mücadelelerinin yalnızca çalışanların hakları veya kazanımları ile ilgili olmadığını, esas mücadelelerinin Telekomünikasyon Dairesi’nin devletin bir operatörü olarak yoluna çok daha güçlü devam edebilmesi olduğunu kaydetti.

Serdar Denktaş’ı devlete bağlı bir siyasetçi olarak tanıyıp bildiklerini belirten Tel-Sen Başkanı, endişelerini paylaşırken gönül rahatlığı yaşadıklarını söyledi.

Oluşturulan spekülasyonların çalışanların motivasyonunu da etkilediğini dile getiren Soysan, bununla birlikte yıllardır açılmayan terfilerin de bir an önce açılması konusunda Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın desteğini talep etti.

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, kurumla ilgili endişelerini dile getirirken, beklentilerini içeren bir mektubu Bakan Denktaş’a sundu.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, ilk etapta yapılması gerekenler için bütçe düzenlemesi üzerinde çalışıldığını söyleyerek, “Telekomünikasyon Dairesi bize gelir getiren bir kurumumuz. Gelirini artırmak için önce harcama yapmak gerekiyorsa yapacağız. Ama geliri de takip edeceğiz” dedi.

Denktaş, kurumun günün koşullarına uymayan tüzüğünün sil baştan ele alınması ve günümüze uyarlanması için ivedilikle düzenlenme talebinde bulunduklarını da belirtti.