Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (Hava-Sen) yetkilileriyle görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bugün saat 10:00’da gerçekleşen görüşmede, Kamu-Sen ve Hava-Sen yetkilileri, “Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın Meclis’ten geçirilmesi için Başbakan Yardımcısı Denktaş’tan destek istedi. Tasarı, Özelleştirme Yasası kapsamında kamuya istihdam edilen KTHY çalışanlarının maaş ve intibaklarıyla ilgili düzenlemeler içeriyor.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, kabulde yaptığı konuşmada, KTHY’nin kapatılmaması için verdiği mücadeleleri anımsatarak, her zaman KTHY çalışanlarının yanında olduğunu kaydetti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, Kamu-Sen ve Hava-Sen yetkilileriyle görüşmesinde söylediği “Bu işi halledeceğiz” sözlerine dikkat çeken Denktaş, “Başbakan Hüseyin Özgürgün bir talimatlandırma yaptığına göre bizim görevimiz onun talimatını bir şekilde yerine getirmektir. Ancak Maliye Bakanlığı’nın durumu belli. Gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ise, KTHY çalışanlarının durumunun ortada olduğunu ifade ederek, hukukun ve Anayasa’nın yerine getirilmesini istediklerini kaydetti.

KTHY çalışanlarının kamuya intibakları ile kademe ilerlemeleri konusundaki uygulamanın Anayasa’nın 8. maddesindeki “eşitlik” ilkesine aykırı olduğunu yineleyen Özkardaş, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün “KTHY çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi öncelik verdiğimiz konulardan birisidir. Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile de görüşün” dediğini söyledi.

Buran Atakan da, KTHY çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için  “Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın Meclis’ten geçirilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, her zaman yanlarında olan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın bu konuda da yanlarında olmasını istedi.