DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Kıbrıs sorunu çözüm süreci ile ilgili başlattığı “aydınlanma ziyaretleri” çerçevesinde Dikmen’i ziyaret etti.

Demokrat Parti Ulusal Güçler’den verilen bilgiye göre, DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Dikmen’de vatandaşlarla bir araya geldi, dertlerini dinledi ve DP-UG’nin sorunlara ilişkin çözüm önerilerini anlattı. Denktaş’a ziyaretlerinde DP-UG’li yetkililer de eşlik etti.

Serdar Denktaş, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kıbrıs müzakere süreci konularının yanı sıra son dönemde gündemde olan “su ve hükümet krizi” konularına da değindi.

Denktaş, halk tarafından endişelerin dile getirilmesi üzerine; “merak etmeyin bu devleti de, bu milleti de boş bırakmıyoruz. Ana muhalefet olarak görevimiz halkımızın her konuda istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak, ona göre de gereken önlemleri alıyor, alınması yönünde de çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Kıbrıs müzakerelerindeki gidişat ile ilgili endişelerini dile getiren Denktaş, Dikmen halkı ile de karşılıklı istişarelerde bulunarak, özellikle “Garantiler, Eşit Egemenlik ve Mülkiyet” başlıklarındaki konuların Kıbrıs Türk halkını yeni bir çıkmaza ve asla kabul edilemeyecek bir sürece sürüklediğini savundu.

Başlıkların içeriğini vatandaşlarla paylaşan Denktaş, buna rağmen 2016 yılının ikinci yarısında olası bir referandumun söz konusu olabileceğine inanç belirtti.

Sürecin Kıbrıs Türk halkının lehine işlemediğini gördüklerini ve bu yüzden de uyarılarını bıkıp usanmadan dile getireceklerini ifade eden Serdar Denktaş, gidişatın “tamam olmadığını” savundu.

Halkın su konusundaki endişelerini de dinleyen Denktaş, su konusunda hazırlanan mevcut protokolün “tamam” olduğunu, ancak içinde değişmesi gereken hususların da bulunduğunu kaydetti.

Denktaş, protokolde yer alan “yerel kaynaklar ve özellikle özel kuyuların ne olacağının belirlenmesi” gerektiğini, ayrıca “yatırım yapan belediye ile yapmayan belediye arasında bir farkın bulunması” gerektiğini ifade etti. Denktaş ayrıca burada bir tek şirket değil, çift şirket olması gerektiğini belirtti.

1456836938.jpg

“HÜKÜMET BOZULALI ÇOK OLDU ANCAK BUNU BİR TÜRLÜ İLAN EDEMİYORLAR”

Denktaş, “geniş tabanlı – reform” diye yola çıkan CTP-UBP koalisyon hükümetinin “gel gitler” yaşadığını, bunun da icraatların aksamasına yol açtığını dile getirerek, “Hükümet bozulalı çok oldu. Ancak bunu bir türlü ilan edemiyorlar” dedi.

DP ULUSAL GÜÇLER GENEL KURULTAYI MAYIS’TA...

Öte yandan Serdar Denktaş ziyaret sırasında DP-UG’nin Genel Kurulunun Mayıs ayının ilk yarısında gerçekleştirilmesi yönünde karar aldıklarını kaydetti.

1456836939.jpg