Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş hükümetin kararlılığını sekteye uğratmak isteyen girişimlerin başarılı olamayacağını vurguladı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Osman Amca başkanlığındakş İnşaat Taşeronları Birliği heyetini kabul ederek görüştü.

Başbakan Yardımclığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  Birlik Başkanı Amca hükümetin kanun hükümünde kararname ile çıkardığı çalışma,  muhaceret ve seyrüsefer affına destek belirtti.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı Denktaş kabulde,  yeni vergi sistemi düzenlemesinin yapılacağını kaydetti.

Denktaş, halkın beklentileri doğrultusunda, iş dünyasını da rahatlatmaya yönelik icraatları gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirterek; “Halkın beklentilerine kayıtsız kalmak mümkün değil” dedi.

AMCA

Hükümetin, iş dünyasının sıkıntılarını göz önünde bulundurarak almış olduğu kararları desteklediklerini kaydeden İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, UBP-DP hükümetinin icraatlarını desteklediklerini, hükümetin almış olduğu kararların iş dünyasını rahatlattığını belirterek teşekkür etti.

Muhalefetin ara emri istemini de anlamsız bulan Amca: “Hükümetimiz, iş dünyasının sıkıntılarını göz önünde bulundurarak özellikle, ‘çalışma, muhaceret ve seyrüsefer affı’ ile ilgili kararlar üretmiş ve sıkıntılarımızın büyük oranda giderilmesinde önemli bir görev üstlenirken, muhalefetin bunu engelleme çalışmaları bizleri yaralamıştır. Söz konusu aflar bir yandan halkın önünü açarken, diğer yandan bundan devlette büyük gelir elde edecektir” diye konuştu.

Amca Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı, vergi ve KDV’ oranlarında  yeni  düzenlemeye gidilmesi talebinde bulundu.