Demokrat Parti Ulusal Güçler’de (DP-UG) 10. Olağan Kurultay hazırlıkları sürüyor.

DP-UG’den yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa bölgesindeki ilçe, köy ve mahalle kongreleri kapsamında Güvercinlik ve Çayönü köylerinde, örgüt, kadın ve gençlik örgütleri ile yönetim kurulu üyeleri, kurultay delegeleri ve sandık sorumluları oy birliği ile belirlendi.

Kongrelerde DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a Gazimağusa İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu ile parti yöneticileri eşlik etti.

Kongrelerde DP-UG’den istifa eden milletvekillerine değinen Genel Başkan Serdar Denktaş, halkın istifa eden milletvekillerini bir kez daha kazandırmayarak sandıkta iradesini gösterdiğini kaydetti.
 
Partisinden istifa eden milletvekillerinin bugüne kadar doğru dürüst bir gerekçe göstermediğini söyleyen Serdar Denktaş, bu nedenle kendisinin de kamuoyuna açıklama yapmadığını belirtti.

“Nerede hatalıyız veya hatalıyım?” diye çok kez kendi içinde özeleşti yapmaktan da geri kalmadığına değine Denktaş, bunun nedenini iyi niyet ve hoşgörüsüne bağladığını açıkladı.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş şu ifadeleri kullandı:

 “Biraz dik duruşumuz ile ilgili bir sıkıntı var anlaşılan. Biraz da benim iyi niyetimden kaynaklanıyor belki de bu istifalar. İyi niyetli davranıyorum. Başka partilerde başkanı eleştirmek bu kadar mümkün değilken, bizde her türlü eleştiri yapılıyor, eleştirileri kabul ediyorum. Diğer partilerde bu kadar hoşgörü olduğunu sanmıyorum. Bizde öyle bir şey yok ama. İstifa eden bir müddet sonra insani bir konu için karşımıza geliyor yardımcı olmaya çalışıyoruz her konuda. Bunun verdiği bir zafiyet de var diye düşünüyorum”.

İstifaların bir başka nedeninin DP-UG’ye yönelik gizli bir elin saldırısı olduğunu kaydeden Denktaş,  “Belli ki çok oyun var üstümüzde. Özellikle Kıbrıs sorunu ve müzakereler gündeme geldiğinde hortluyor bu oyun. ‘Denktaş’ soyadının söyleyeceği bir sözün etkili olması korkutuyor belli ki. Bu nedenle daha fazla itibarsızlaştırma operasyonu sürüp gidiyor. Türkiye halkının gözünde itibarsızlaştırılma, kendi insanımızın önünde de aynı oyun oynanıyor” dedi.

1457611756.jpg

1457611797.jpg